Így már sokkal jobb: feltámadt a Lokomotív és kiütötte a Békéscsabát

Akt.:
Így már sokkal jobb: feltámadt a Lokomotív és kiütötte a Békéscsabát
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Remek második félidőt produkálva a DVSC-TVP kiütötte az ősi rivális Békéscsabát.

Az élvonalbeli női kézilabda bajnokság utóbbi két meccsén csalódást keltő lokistáknak remek lehetőségük nyílt a bizonyításra: a keleti rangadó keretein belül a Békéscsabai Előrét fogadták a Hódosban szombat este. A publikum hitt benne, hogy a cívis hölgyek talpra tudnak állni, hiszen a nézők lényegében megtöltötték a Hódos lelátóit.

Mindössze pár lila-drukker kísérte el a kedvenceit a meccsre, a hazai szurkolók kitettek magukért, remek hangulatban indult a derbi. A DVSC úgy kezdett, ahogy azt mindenki várta, pár perc alatt 3–0-s előnyre tettek szert. Ezután viszont megtorpant a Lokomotív, sok volt a hiba, így a csabaiak a 20. percben beérték a vendéglátókat (7–7), sőt öt perccel később átvették a vezetést (10–11). Szerencsére a debreceniekben volt elég tartás ahhoz, hogy a szünetig visszavegyék az előnyt (13–12), s jött a pauza, amikor minden megváltozott.

Varga József vezetőedző nagyon „összekapta” a csapatát, mivel egy egészen más mentalitású Loki jött ki a pályára a második félidőre. A DVSC védekezése kellően kemény és agresszív lett, és Víg Vivien is remekelt a kapuban. Ennek köszönhetően támadásban is könnyebben mentek a dolgok, Kudor Kitti, Marija Garbuz, Szilágyi Ágnes és Karnik Szabina gólerős játékának köszönhetően egyre csak nőtt a különbség a csapatok között. Az 50. percben a Loki elérte a „bűvös” tízes határt (28–18), de ez sem volt elég, közönségszórakoztató kézilabdázással mentek tovább Varsányiék (54. perc: 32–19). A DVSC-TVP végül 36–24-re nyert, ami mindenképpen biztató a jövőre nézve. A Loki legközelebb szerdán 18 órától a Győri Audi ETO KC otthonában lép pályára bajnoki.

HBN


DVSC-TVP–EUBILITY GROUP BÉKÉSCSABAI ENKSE 36–24 (13–12)

Debrecen, 1700 néző. V: Oláh V., Bonifert

DVSC: Horváth-Pásztor – VARSÁNYI 3, KARNIK SZ. 4, Klikovac 2, GARBUZ 7 (4), KUDOR 6 (2), Kelemen 1. Csere: VÍG (kapus), Siska 3 (2), Deszpotovics 1. SZILÁGYI Á. 5, Sirián, Slakta 2, Marincsák 1, Tóvizi, Karacs 1. Edző: Varga József.

BÉKÉSCSABA: Terenyi – Kovács Anett 1, WALFISCH 7, Szögi 3, SZABÓ V. 4, GLUSICA 5, Gávai. Csere: Futaki (kapus), Tóth S., Mézes, Nikolajenko 2, Bottó 1, Zöldi-Tóth K. 1. Edző: Szabó Károly

Az eredmény alakulása: 6. p.: 3–0. 20. p.: 7–7. 25. p.: 10–11. 31. p.: 13–13. 35. p.: 18–13. 50. p.: 28–18. 54. p.: 32–19.

Kiállítások: 14, ill 16 perc:

Hétméteresek: 8/8, ill. 3/0


Mesterszemmel

Varga József: – A folytatás szempontjából reményt keltő második félidőt sikerült produkálnunk.Szabó Károly: – Az első félidőben azt játszotta a csapat, amit megbeszéltünk, szünet után viszont szétesett.

Egy félidő a mennyországban
Debrecen – Harminc percnyi szenvedés után beindult a DVSC-TVP. Kiütéses győzelem lett a vége.