Így lett hát az iskolai verekedésből rendőrségi ügy

Hajdúnánás – A hajdúnánási rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a három fiatalkorú fiút.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy helyi és két polgári lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. november 13-án 11 óra 50 perckor az egyik hajdúnánási oktatási intézmény folyosóján két 15 éves fiú veszekedni, majd dulakodni kezdett. A vita közben a polgári srác ököllel kezdte ütni a helyi fiút, majd mindketten a földre estek. A verekedést látta egy másik, 16 éves polgári fiú, aki odament, és megrúgta a helyi fiatalkorút.

A garázdákat a folyosón tartózkodó diákok és tanárok szétválasztották, majd az esetről bejelentést tettek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. A helyszínre érkező rendőrök a három fiatalkorút elfogták és előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. A terheltek a bűncselekmény elkövetését elismerték.

A verekedésben a hajdúnánási diák az előzetes orvosi vélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A három gyanúsított az eljárás során szabadlábon védekezhet.

– police.hu –
hirdetés