Így készült a mikepércsi káposztás nudli a sárándi falunapon

Akt.:
Így készült a mikepércsi káposztás nudli a sárándi falunapon
© Fotó: Matey István
Sáránd – A mikepércsi önkormányzat hétfős csapata a dobogó harmadik fokára állhatott a sárándi falunapon tartott főzőversenyen, amelyen húsz település indult. A receptet Kiss Sándorné osztotta meg velünk.

Káposztás nudli

Hozzávalók (4 főre)

1 kg krumpli 0,5 kg liszt 1 nagyobb fej káposzta füstölt, húsos szalonna só, bors Elkészítése: A megtisztított, összedarabolt krumplit sós vízben megfőzzük, összetörjük, leszűrt levét félretesszük, mert jól jöhet a tészta összeállításához. A krumplihoz annyi lisztet adunk, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, majd ujjnyi vékonyra nyújtjuk és darabokat csipkedve nudlit formázunk belőle, amit sós vízben kifőzünk. Közben kiengedjük a szalonna zsírját, majd abban megdinszteljük, lepirítjuk a lereszelt káposztát. Sózzuk, borsozzuk. S ebbe az alapba forgatjuk a leszűrt nudlit.

HBN



Sporthírek






hirdetés