Így kell ezt csinálni: táskatolvajt segített elfogni a szabadnapos rendőr

Így kell ezt csinálni: táskatolvajt segített elfogni a szabadnapos rendőr
© Fotó: police.hu
Debrecen – Az egyik debreceni buszmegállóban egy szabadnapos rendőr ismerte fel azt a fiatalkorú fiút, aki pár órával korábban kifosztott egy idős nőt Hosszúpályiban. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették a gyanúsítottat.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. november 13-án 8 óra 20 perc körül egy helyi asszony a bevásárlásból tartott hazafelé Hosszúpályiban, amikor egy kerékpárral közlekedő fiú megállt mellette. Az ismeretlen fiatal eltulajdonította az idős sértett táskáját, majd a helyszínről elmenekült. Az áldozat az esetről telefonon értesítette a Hosszúpályi Rendőrőrs munkatársait, akik a kapott személyleírás alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi fiatalkorú fiút. A rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek a 14 éves fiú felkutatása érdekében, amely 4 órán belül eredményre vezetett.

A Hosszúpályi Rendőrőrs szabadnapos őrsparancsnok-helyettese egy debreceni, a Mikepércsi úton lévő buszmegállóban felismerte a fiatalkorút, amiről azonnal értesítette kollégáit. A helyszínre érkező rendőrök a fiút elfogták és előállították a Hosszúpályi Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte. A Debreceni Járásbíróság 2015. november 16-án elrendelte a gyanúsított házi őrizetét.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs a terhelttel szemben kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –