Így gyermeknapoztak Tégláson

Így gyermeknapoztak Tégláson
© Fotó: Magánarchívum
Téglás – A város intézményeiben változatos programok várták és várják majd a következő héten is a gyerekeket.


A Bárczay Anna Városi Óvoda népi játszótérrel kedveskedett a kicsiknek, a Városi Könyvtárban „Téglás kockákból” címmel legóépítő verseny zajlott az elmúlt napokban, a jövő héten pedig az iskolás gyerekek számíthatnak meglepetés előadásra.

Vasárnap pedig a város főterét lepték el a gyerekek és hozzátartozóik, hogy együtt töltsenek el rengeteg játékkal, vidámsággal, sok-sok mosollyal fűszerezve egy kellemes napot. Óriáscsúszda, trambulin, csocsó, ugrálóvár, lufihajtogatás és kézműves foglalkozás várta a gyerekeket.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

A szervezők és közreműködők között a Polgármesteri Hivatal munkatársai mellett ott voltak a Családsegítő és Gyermekjóléti Intézmény dolgozói, Tóth Imréné óvodapedagógus, valamint két, rendkívül lendületes ifjúsági civil szervezet, a Nyugattól Keletre Egyesület és az Aktív Európai Fiatalokért Egyesület is, a biztonságról pedig a Városi Polgárőr Szervezet gondoskodott.

A Vakok és Gyengénlátók Szövetségét Nagy György képviselte, aki szemléletes módon mutatta meg a látássérültek problémáinak leküzdési módjait.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

Népszerűek voltak a sportvetélkedők is, folyamatos volt a jelentkezés a zsákban futásra, a hulahopkarika- és ugrókötélversenyre, no meg a rögtönzött futóversenyekre is.

Emellett egy mini, ám annál színesebb bolhapiacon böngészhettek a „kincsvadászok”.

lső ízben rendezték meg a városi gyermeknapot, de az érdeklődők száma, kitartása és a mosolygós, a közös játékba belefeledkezett arcok azt mutatták, hogy érdemes volt, és jövőre még több játékkal várjuk majd a gyerekeket és hozzátartozóikat – tájékoztatott Tompa Tibor Csabáné közművelődési előadó.

HBN

Címkék: ,hirdetés