Igen sűrű volt a tűzoltók pénteki napja

Igen sűrű volt a tűzoltók pénteki napja
© Fotó: Pixabay
Hajdú-Bihar – A megye szinte valamennyi pontján volt dolga a lánglovagoknak. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Egy családi ház udvarán háromszáz négyzetméteren égett pénteken a száraz fű és kis mennyiségű nád Sápon, a Vasút utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel a tüzet eloltották.

Hajdúdorogon, a Keleti utcában egy vaskandalló mögött a falon lambéria izzott, ezért riasztották a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat. Az egység az izzó lambériát eltávolította.

Délelőtt négy hektáron lángolt a száraz avar Hosszúpályi közelében. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók mellett két tűzoltói ismeretekkel rendelkező önkéntes is részt vett az oltásban. A lángokat kéziszerszámokkal, egy vízsugárral és puttonyfecskendővel fékezték meg.

Szerepen, a Dózsa telepen ötezer négyzetméteren a száraz avar égett péntek délután. Két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat a püspökladányi hivatásos tűzoltók.

Veszélyesen megdőlt egy lakatlan családi ház fala Mikepércsen, a Petőfi utcában. A fal a járókelőket veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel szüntették meg a veszélyhelyzetet.

Kisebb avartüzekhez is vonultak az egységek pénteken Debrecenben. Az Epreskert utcában, a Pac tanyán és a Déli Ipari Parkban kellett beavatkozniuk a debreceni hivatásos tűzoltóknak egy-egy vízsugárral.

Nádudvaron, a 3405-ös számú úton másfél hektáron lángolt az aljnövényzet, később pedig a Mihályhalmi tanyán háromszáz négyzetméteren égett az árokpart. Mindkét esetnél a püspökladányi hivatásos tűzoltók végezték az oltást több vízsugárral.

Hajdúsámsonban, a Hadházi úton fél hektáron égett az avar, amelyet a debreceni hivatásos egység oltott el. Nyíradony-Aradványpusztán, a Cserepes tanyán a nyíradonyi hivatásos tűzoltók végezték a beavatkozás ott négy köbméternyi szemét égett, amely az akácerdőt és egy melléképületet veszélyeztetett.

Délután egy kamion egy villanyoszlopnak csapódott a Hajdúnánáson, a Fő utcában. A hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a műszaki beavatkozást végezték el, amely után a kamion el tudta hagyni a baleset helyszínét. Az eset során áramkimaradás nem történt.

Nádas és nádkévék égtek kora este Konyár külterületén. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a debreceni, a berettyóújfalui hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók fékezték meg a tüzet három vízsugárral és kéziszerszámokkal. Az oltásban még részt vettek a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület önkéntes tagjai.

Este tizenöt hektáron lángolt a nádas Püspökladány külterületén is, a Hortobágy-Berettyó partján. A püspökladányi és a karcagi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A tűz oltását a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Debrecen - Egy Fiat és egy Ford ütközött össze, egy személy könnyű sérülést szenvedett- adta hírül a police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint egy nő március 1-jén 21 óra 30 perc körül az általa vezetett Fiat típusú személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a Hunyadi utcán, a Darabos utca ...

Hajdú-Bihar - Csütörtökön több mint negyven esetben riasztották a megye tűzoltóit. A beavatkozásokat elsősorban az avartüzek határozták meg, összesen tizennyolcszor kellett vonulniuk lángoló avar, vagy nádas oltására. Kidőlt fák, leszakadt faágak miatt is szóltak a szirénák, Debrecenben pedig kigyul...