Igazságos döntetlen lett a parázs mérkőzés vége

Akt.:
Igazságos döntetlen lett a parázs mérkőzés vége
© Fotó: Matey István
Debrecen – Küzdelmes mérkőzésen, 13–13-as döntetlent játszott a Debrecen vízilabdacsapata a Honvéd gárdájával. A férfi élvonalbeli bajnokság alsóházi rájátszásának rangadóján az utolsó két negyedben 9-9 gólt lőttek a mérkőző felek, és így egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.

A Honvéd együttesét látta vendégül szombaton este, a férfi vízilabda OB I. középszakaszának hatodik fordulójában az alsóházban küzdő DVSE a Debreceni Sportuszodában. A várakozásoknak megfelelően igazi rangadót láthatott a hazai közönség, mindkét csapat szívvel-lélekkel küzdött, egy gólzáporos mérkőzésen pedig igazságosan megosztozkodtak a pontokon a felek – írja a dvse.hu.

Remekül kezdett a Debrecen, már az első támadás végén gólnak örülhetett a Tankcsapda frontemberét, Lukács Lászlót is a sorai közt tudó cívisvárosi publikum. A DVSE saját nevelésű reménysége, a mindössze 16 esztendős Fekete Gergő juttatta vezetéshez a hajdúságiakat. Nem kellett sokat várni a vendég találatra sem, az ex-debreceni Simon Adrián akcióból ega­lizált, majd a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely góljával a vezetést is átvette a Vad-csapat. A hajrában a hazaiak ötöse, Tóth Péter kiegyenlített, ám Szivós Márton büntetőjével 3–2-es vendég előnynél ért véget az első játékrész. A második felvonás kiegyenlített küzdelmet hozott. Tomasso Busilacchi a negyed közepén emberelőnyből 3–3-ra módosította a meccs állását, majd két perc múlva Gyárfás Tamás akciógóljával ismét átvette a vezetést a fővárosi együttes. Fekete öt másodperccel a nagyszünet előtt akcióból egalizált, 4–4.

A félidőt követően megengedték a gólcsapot a csapatok: a harmadik etapban nyolc, a negyedik negyedben pedig tíz találat született. Mind a házigazda Debrecen, mind a vendég Racionet Honvéd nagyot küzdött, 13–13 lett a vége.

HBN