Igazolták a németek, ők az egyik favoritok

Herczeg András
Herczeg András - © Fotó: ÉKN-archív
Debrecen – A DVSC korábbi sikeredzője, Herczeg András mentálisan erős Németországot látott.


A G csoport első mérkőzésén Németország 4–0-ra legyőzte a portugálokat, Herczeg András mesteredző értékelte a látottakat.

– Meglepően sima mérkőzés volt, a meccs előtt is a németeket tartottam esélyesebbnek, de arra számítottam, ennél szorosabb lesz – értékelt a szakember.

– A találkozót két szakaszra érdemes bontani, Pepe kiállítása előttire és az azt követőre. Amíg létszámegyenlőség volt, addig is dominált Németország, bár volt egy-két veszélyes kontra portugál oldalon, de a piros lap után egyértelművé vált a német fölény. Bámulatos, milyen kreatív, játékügyes és mentálisan erős a Nationalelf középpályája, akár Kroost, Khedirát vagy Özilt vesszük. A támadók remekül nyitották meg a területeket a bemozgó embereknek, ez döntőnek bizonyult a csoport rangadóján. A végső sikerhez hosszú utat kell megtennie a majdani világbajnoknak, de Németország most igazolta, hogy nem véletlenül tartják a brazíliai torna egyik favoritjának. Messze még a vége és lehetnek természetesen meglepetések, de a németek nagyon magabiztosak és meggyőzőek voltak, sokra hivatott Joachim Löw gárdája – fogalmazott a tréner, Herczeg András.

ÉKN-TN