Igazi világsztár járt a debreceni karatékáknál

A versenyen
A versenyen - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A közelmúltban egy két napos rendezvény keretében két rangos eseményen vettek részt karatékáink. Első nap a II. ENSI Kupa Nemzetközi Utánpótlás és Felnőtt Kumite Versenyt rendeztek, másnap pedig prominens japán mesterek által vezetett szemináriumok következtek.

Idén különleges és szakmailag nagyon magas színvonalú volt az esemény, hiszen először látogatott Magyarországra a verseny díszvendégeként a világszervezet vezetője, Kancho Shokei Matsui 8. danos mester. Elkísérte őt Shihan Katsuhito Gorai 6. danos mester, az IKO nemzetközi ügyekért felelős vezetője illetve a különleges alkalomra meghívást kapott állandó magyarországi instruktorunk, Shihan Wakiuchi Tsutomu szintén 6. danos mester is.

A rendezvény komolyságára tekintettel 8 ország több, mint 300 versenyzője gyűlt össze, hogy harcba szálljanak a bajnoki címekért. Nem egy utánpótlás kategóriában 15-19 versenyző is volt egy súlycsoportban, így azokban győzedelmeskedni komoly teljesítmény volt.

A dojónkat 13 versenyző képviselte, míg bíróként Senpai Mosolygó Tamás, segítőként pedig Shihan Badar Attila és Senpai Badarné Krista Andrea működtek közre. Nagyon örömteli dolog, hogy karatékáink hatalmas harci szellemről tettek tanúbizonyságot, azokat is beleértve, akik végül nem értek el helyezést. Így mindenkit dicséret illet a felkészülésért és a helytállásért. Helyezettek: Czuprik Péter 1. hely, Pongor Simon, Hartman Norbert és Balogh Marcell 2. hely, Tóth Kristóf, Magyar Dávid, Végh Vilmos és Senpai Nagy Krisztina 3. hely. További indulók: Hadnagy Péter, Takács Balázs, Janócsi Balázs, Tóth Nándor és Hadnagy Attila.

A verseny másnapján tartották meg a szemináriumokat, melyeket a magasabb életkorú és övfokozatú karatékák számára Kancho Matsui, míg az alacsonyabb életkorú és/vagy övfokozatú karatékák számára Shihan Wakiuchi vezetett.


szeminarium

A szemináriumi foglalkozás résztvevői | Fotó: Magánarchívum


Dojónkból szép számmal vettünk részt a képzésen, összesen 29 karatékánk volt jelen, ebből 6 fekete öves mester és 4 barna öves karatéka. Így az ott tanultakat nemcsak az edzések, hanem az oktatás során is kamatoztatni tudjuk a jövőben. A Kancho most is az alaptechnikák és a küzdelem kapcsolatát hangsúlyozta, az alaptechnikák gyakorlati alkalmazásának bemutatása révén. Rávilágított a helyes légzés és a tudatos gyakorlás fontosságára is. Ismét élmény volt tőle tanulni, látni a mozgását és hallgatni a magyarázatait, amiből igyekszünk minél többet hasznosítani az edzéseink során. Szerencsére szinte semmin nem kell változtatni, hiszen régóta ezen az úton járunk és ezen alapelvek szerint folyik az oktatás a dojóban.

Kisebb karatékáink a Wakiuchi Shihan-nal gyakoroltak ez idő alatt, aki nagyon mély benyomást tett rájuk. Még egy héttel a szeminárium után is róla áradoztak a gyerekek, úgyhogy nagyon jó ösztönzést jelentett számukra, hogy a Shihan-nal edzhettek. Ezért nagyon hasznos lenne, ha a tavalyi évhez hasonlóan idén nyáron ismét el tudna jönni hozzánk Debrecenbe a nyári edzőtáborunkba.

– Kiyosumi Dojo –Sporthírek


hirdetés