Igazi örömjáték a DSC-től Dunaújvárosban, meg is lett az eredménye

Igazi örömjáték a DSC-től Dunaújvárosban, meg is lett az eredménye
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Dunaújváros – Minden ellenfelét felülmúlva nyerte meg az Üstökös Kupát a DSC.

Tornagyőztes lett a dunaújvárosi XI. Üstökös Kupán a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U11-es leány kézilabdacsapata. Pedig a sorsolásnál a 13 együttest felvonultató mezőnyben a legerősebb csoportba kerültek a cívisvárosi lányok, de a csapat erejét jelzi, hogy három nyert meccsel a kvartett élén végeztek. Már az első napon két rangadó várt Bujárszki Ádám tanítványaira, előbb a veszprémi Bajnok DSE, majd szintén szoros csatában a Győri ETO Kézilabda Akadémia is kapitulált a mieinkkel szemben. A csoport zárómeccse a Szeged ellen már sokkal simábbra sikerült.

A C csoport megnyerése után a negyeddöntőben óriási önbizalommal a rendező Dunaújváros ellen igazi örömjátékot mutattak be a lányok, ezt a formát sikerült az elődöntőre is átmenteni, a XVI. ker. KMSE kiütésével a fináléba jutott a DSC-SI korosztályos csapata. Az aranycsatában a tornán egyszer már legyőzött Bajnok DSE ellen ismét nagyszerű játékkal, ezúttal 8 góllal, 14–6-ra nyertek a debreceniek.

A kupagyőzelem után Bujárszki Ádám edző értékelt: – A döntőben nyújtottuk talán a legjobb teljesítményünket. A stabil védekezés volt a győzelem alapja. Csapatom a két nap alatt olyan erényeket csillogtatott, amelyek a kitűzött céljaink eléréséhez, vagyis az országos döntőbe jutáshoz vezető úton elengedhetetlenek. Nem lehet szó nélkül elmenni amellett sem, hogy a szülők gyakorlatilag hazai pályát teremtettek szurkolásukkal az egész torna folyamán. Köszönjük! Minden elismerésem a gyerekeké – zárta mondandóját a tréner.

HBN


Eredmények

Csoportmeccsek:

  • DSI–Bajnok DSE 14-12
  • DSI–Győri ETO 20-17
  • DSI–Szeged KKSE 25-12

Negyeddöntő:

  • DSI–Dunaújváros 27-3

Elődöntő:

  • DSI–XVI. ker. KMSE 19-7

Döntő:

  • DSI–Bajnok DSE 14-6

Játékosok:

Aradi Frida, Kovács Noémi, Csernyánszki Liliána, Gém Léna, Panyi Anna, Silye Nanda, Papp Viktória, Fodor Veronika, Hadas Nóra, Hadházi Dóra, Szabó Zsófia, Szatmári Alexa. Edző: Bujárszki Ádám