Helyi közélet

2008.03.06. 09:51

Sószobát építettek Biharkeresztesen az óvodások számára

<p>Biharkeresztes - Nemcsak az óvodások, hanem a városlakók is látogathatják a Szivárvány Óvodában kialakított sószobát.</p>

Egyre több ún. pipával rendelkező gyermek jár az óvodába. Elsősorban nekik akartak segíteni. Ilyen megfontolásból hozták létre 2006-ban a sószobát fenntartói segítséggel. Szakemberek bevonásával meghatározták a szobában elhelyezendő sótégla és sómandrin folyadék mennyiségét, a hőmérsékletet és a só,- ill. páratartalmat

folyamatosan mérik.

A szoba sós-párás, tiszta levegője tisztítja a légutakat, elsősorban az asztmás, megfázásos betegségek kezelésében nyújt segítséget. Egy-egy kúra után könnyebb levegőt venni, ill. könnyebb az alvás is.

2007-ben kiterjesztették a szolgáltatást a város lakóira is: előzetes egyeztetés alapján bárki látogathatja a sószobát. Kezdetben heti 2-3 alkalommal maximum 20 percet érdemes bent tartózkodni, ezt később hetente 10 perccel lehet növelni. A rendszeres látogatók pozitív tapasztalatokról számoltak be.

 

A sószobáról
500 ezer forintba került a kialakítása
6 tonna sótégla van bent
15-18 foknál nem lehet bent melegebb
A város lakóinak a bérlet ára: 1000 ft / hó / 8 alkalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában