Igazi ki-ki meccsen játszott a DVSE

DVSE vs. Kaposvár
DVSE vs. Kaposvár - © Fotó: Matey István
Debrecen – Kiélezett küzdelem végén megosztozkodtak a pontokon a csapatok.

A lendületben lévő Kaposvár együttesét látta vendégül szerdán este a Debreceni Sportuszodában a DVSE. Remekül indult a derbi hazai szempontból, az első támadás végén Süveges zúdította a labdát a vendég-kapuba ellentmondást nem tűrően. A másik oldalon sem hibáztak, 1–1. Rövidesen ismét a cívisvárosiaknál volt az előny, Kuncz talált be. Jöhetett a Kaposvár, Polovic lökete valahogy utat talált magának a kezek között. Egyik gárda sem fektetett túl nagy hangsúlyt a védekezésre, könnyedén szórták a gólokat a pólósok, még öt perc sem telt el a találkozóból, és máris hét találatot jegyezhettünk fel (4–3). Ekkor mindkét vezetőedző időt kért: előbb a Somogy megyeiek mestere talált ki valamit, ez nem jött be, majd Komlósi Péter adott pontos utasításokat tanítványainak, akik ezeket betartva, szép akció végén, Tóthnak hála kétgólosra növelték fórjukat. Hamar semmivé foszlott azonban az előny, egyenlítettek a vendégek. A negyed hajrájában Durik szánta el magát lövésre, jól tette, 6–5.

dv2

Fotó: Matey István

Lévai két bravúrt is bemutatott a második játékrész elején, Tóth pedig újra villant, így ismét kettővel ment a DVSE. Keményen és ésszel védekeztek a hajdú-bihariak, hibára kényszerítve ezzel a riválist. Szőke úszott meg, és zörgette meg Krémer kapuját, 8–5. Ám elég volt csak egy kicsi kihagyás, és máris feljött egy gólra az ellenfél.

Igazságos végjáték

Rendre eredménytelenül zárultak a nagyszünet utáni első próbálkozások mindkét oldalon, mígnem a Kaposvár csak begyötört egy gólt, ezzel egálra hozva az állást, 8–8. Sőt, rövidesen már a vendégeknél volt az előny, ekkor a debreceni közönség ébresztőt is fújt kedvenceinek. Busilacchi nem is tétlenkedett, csak épp Szécsi Zoltán tanítványai szintén vállalkozó kedvükben voltak, 10–11-et mutatott az eredményjelző, mikor ráfordultak az utolsó etapra az egyletek.

Idő közben kapust cserélt a Debrecen, 14-es sapkában Kazsanyi Roland szállt be a játékba, és meg is hálálta a lehetőséget, többször is el tudta szomorítani a rivális pólósokat. Előbb Busilacchi, majd Süveges volt eredményes, 12–11. Igazi ki-ki meccshez méltón a végjátékban is harcoltak a játékosok, percről percre változott az eredmény, három minutummal a lefújás előtt 13–13 díszelgett a kijelzőn. Míg a Kaposvár ki tudott használni egy emberelőnyös helyzetet, addig ez a hazaiaknak nem sikerült, úgy tűnt, ez dönti el a meccset. De Szőke hatalmas lelki nagyságról tett tanúbizonyságot, lőtt és nem hibázott.

A DVSE így 14–14-es döntetlent ért el a férfi vízilabda OB I. alsóházi küzdelmeinek negyedik fordulójában rendezett összecsapáson a Kaposvár ellen.

HBN


A tények

DEBRECEN – KAPOSVÁR 14-14 (6-5, 2-2, 2-4, 4-3)

Debreceni Sportuszoda, 400 néző. Vezette: Vogel G., Bereczki M.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M. 2, Durik 1, Tóth P. 2, Süveges M. 2, Szőke Sz. 2, Fekete G. Csere: Smitula G., Kuncz T. 3, Somlai T., Dienes I. B., Macsi M., Busilacchi 2, Kaszanyi R. Edző: Komlósi Péter.

KAPOSVÁR: Krémer B. – Berta J. 4, Pataki G., Varga Zs. 1, Vindisch F. 4, Juhász-Szelei N. 1, Sántavy M. 1. Csere: Ihárosi D., Kovács O., Palotás S., Hegedűs B. 1, Tóth K. 1, Polovic K. 1, Nemes B. Edző: Szécsi Zoltán.

Gól – emberelőnyből: 17/9, ill. 14/6.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 1/1.

Kiállítás cserével: – , ill. Kovács Olivér.

Kipontozódott: Smitula Gergő, Kállay Márk, ill. Berta József, Polonic Krisztián.További hírek a Sport kategóriából