Igazgatóhelyettesi kinevezéseket is átadtak a Kossuth tehetségnapján

Akt.:
Igazgatóhelyettesi kinevezéseket is átadtak a Kossuth tehetségnapján
Igazgatóhelyettesi kinevezéseket is átadtak a Kossuth tehetségnapján - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Debrecen és a Debreceni Egyetem élen jár az országban a tehetséges fiatalok felkarolásában, gondozásában. Más városok, egyetemek mintaként tekintenek arra, ahogy ez itt zajlik – jelentette ki dr. Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája tehetségnapi rendezvényén, melynek keretében előadásokat, kiállításokat tartottak.

Szerinte a siker a kiváló tanároknak, diákoknak és a megfelelő infrastruktúrának köszönhető. Dr. Bartha Elek hangsúlyozta: az ilyen jól működő iskola vonzza azokat a gyerekeket, fiatalokat akik igényesek arra, hogy milyen intézményben tanulnak. – Ez a kedvező adottság arra kötelezi a fenntartót, hogy a minőséget a jövőben is fenntartsa – emelte ki.

Tehetségek sora

Kiss Gabriella, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája gimnáziumának intézményvezető helyettese elmondta: immáron három helyen működnek, a Csengő utcán, a Kossuth utcán és a Hajó utcai volt Arany János Iskolában. Összesen 2200 diákjuk van, ezen belül a gimnáziumban 860-an tanulnak. Arról is beszélt, hogy az Erasmus Programban például humán és reál érdeklődésű diákokkal egyaránt foglalkoznak. Van nyelvi program, évek óta kapcsolatot tartanak a Goethe Intézettel és tehetséggondozó pályázatokban is részt vesznek.

A Kossuth gimnáziumból indult fiatalokat is nyomon követik. Országosan ismert manapság például dr. Szekanecz Zoltán orvos, Bényei Éva aki a világító baktériumokat kutatja és Molnár Lajos aki jelenleg a Nasának dolgozik.

HBN-OCs


Kinevezések

Dr. Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese a tehetségnap megnyitóján bejelentette: a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája új általános intézményvezető helyettese: Denichné Hajdú Mónika Tímea lesz. A gimnázium intézményvezető helyettese megbízást Kiss Gabriella kapta, míg az általános iskola intézményvezető-helyettesi feladataival Kovács Andrea Sárát bízták meg.

hirdetés