Igar-Vámot ismét elöntötte a víz

Igar-Vámot elöntötte szerdán reggel a víz. 24 ház került veszélybe, kettő összedőlt.

A családokat kiköltöztették. Igar-Vámszőlőhegyen az utak járhatatlanok a lezúduló sártól. Munkagépekkel dolgoznak, de amíg nincs az önkormányzatnak pénze a vízelvezetőket kitisztíttatni, addig csak az úton és a házak között tud elfolyni a sár.

Reggel 5.45-kor 60 mm eső esett az Igarhoz tartozó két településrészen.

Igar-Vám felső része teljesen víz alá került, ez 24 házat érint, kettő összedőlt. A családokat ki kellett költöztetni. Rokonoknál kaptak helyet – tudtuk meg Bognár János polgármestertől.

Szőlőhegyen az összes utcában iszap hömpölyög. A Simontornya és Ozora közötti út ezen a szakaszon járhatatlan. Most tolják le az iszapot róla.

Az előző katasztrófa nyomait sem tudták eltüntetni még, és most még nagyobb a baj. Az önkormányzatnak nincs pénze a vízelvezetők kitisztítására. Ezek az iszaptól teljesen eldugultak, és a víz a sárral csak az utcákon és a házak között tud elfolyni – mondta a polgármester.

A két településrészt először május végén érte hasonló csapás. Igar-Vámot akkor is öntötte el a víz. Akkor is ki kellett költöztetni a családokat, és két család azóta sem tudott visszaköltözni. A 120 cm-es vízben a rendőrök csónakokon járőröztek, hogy vigyázzanak az üresen maradt házakban hagyott értékekre.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , , , , ,