nincs megállás

2020.07.20. 10:59

A karantén ideje alatt is hímeztek Nyíradonyban

Karöltve a hajdúsámsoni öltögetőkkel, továbbképzést szerveznek.

Fotó: Molnár Csilla

A Nyíradonyi Tűforgatók még a karantén előtt megkezdték a Hajdú-Bihar megyei hímzések közül a Komádi hímzéstechnika feldolgozását, a vírushelyzet miatt viszont csak a napokban tudták kiállítani munkáikat.

– A homeoffice-munka sikeresnek mondható: elkészültek a kézitáskák, stólák, blúzok, terítők, párnák. A csoport tagjai olyan textíliákat hímeztek ki, amit a mindennapokban viselni vagy használni tudnak – mondta el a Napló kérdésére Dobosné Hajdu Anikó népi iparművész, a csapat vezetője.

Fotó: Molnár Csilla

A kulturális központban augusztusban háromnapos továbbképzést is szerveznek a klubvezető irányításával, ahol a felvidéki hímzésvilággal ismerkedhetnek meg a klubtagok a hajdúsámsoni öltögetőkkel egyetemben. Kádár Attiláné, Illés Jánosné, Tóth Istvánné, Nyul Mihályné, Sztancs Gáborné és Dobosné Hajdu Anikó munkáit július 31-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

MCS

A borítóképen balról jobbra Illés Jánosné, Tóth Istvánné, Sztancs Gáborné, Nagy Bálint, Nyul Mihályné és Dobosné Hajdu Anikó látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában