Ifjúsági téli olimpia – Jászapáti Petra ezüstérmes váltóban

Lillehammer, 2016. február 20. Jászapáti Petra versenyez a rövidpályás gyorskorcsolyázók nemzetközi vegyesváltóinak döntőjében az ifjúsági téli olimpián a norvégiai Lillehammerben 2016. február 20-án. A magyar sportoló egy ausztrál női, valamint egy-egy holland és japán férfi társával alkotta a négyest, amely csupán centiméterekkel maradt le az aranyéremről.
Lillehammer, 2016. február 20. Jászapáti Petra versenyez a rövidpályás gyorskorcsolyázók nemzetközi vegyesváltóinak döntőjében az ifjúsági téli olimpián a norvégiai Lillehammerben 2016. február 20-án. A magyar sportoló egy ausztrál női, valamint egy-egy holland és japán férfi társával alkotta a négyest, amely csupán centiméterekkel maradt le az aranyéremről. - © MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter
Budapest/Lillehammer – Jászapáti Petra ezüstérmet nyert szombaton a Lillehammerben zajló ifjúsági téli olimpián, a rövidpályás gyorskorcsolyázók nemzetközi vegyesváltóinak versenyében.

A Magyar Olimpiai Bizottság beszámolója szerint az egyéni indulókból nyolc vegyes válogatottat alakítottak ki a csapatok viadalára. Jászapáti Petra egy ausztrál női, valamint egy-egy holland és japán férfi társával alkotta a négyest, amely csupán centiméterekkel maradt le az aranyéremről.

A két másik magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó közül Sziklási András a B döntőig jutott, s hetedik lett csapatával, míg Liu Shaoangot és társait kizárták.

Jászapáti Petra a magyar küldöttség harmadik érmét nyerte. Korábban 500 méteren is ezüstérmet szerzett, Liu Shaoang pedig 1000 méteren lett harmadik.

Az ifjúsági téli olimpia vasárnap fejeződik be.

– MTI –
hirdetés