Ifjúsági ház, szökőkút, kiskörút épül Debrecenben

Az év végéig mintegy 1,9 milliárd forintot fordítanak Debrecen belvárosának megújítására: a Simonffy utcai volt iskolát ifjúsági házzá alakítják, elvégzik a Nagytemplom mögötti emlék- és romkert rekonstrukcióját, a Halközben szökőkút épül, és év végéig elkészül a Nyugati kiskörút Hatvan és Arany János utcát összekötő szakasza is.

A több elemből álló beruházásról tartott, keddi tájékoztatóján Pajna Zoltán, debreceni alpolgármester elmondta: a városrehabilitációs program bruttó 1,9 milliárd forintból valósul meg, ebből 1,455 milliárd forint uniós és állami támogatás, a többi, mintegy 460 millió forint az önkormányzati önrész.

Halköz térrendezése is folyik

Jelenleg mindenütt folyik a munka: a Nagytemplom mögötti emlék- és romkert rekonstrukciója várhatóan szeptember végére fejeződik be, egy zárt parkot építenek ott ki. A Halköz térrendezése is folyik, ide egy látványos szökőkutat is terveznek, augusztusra ez is elkészül. A Simonffy utcai volt iskola ifjúsági házzá történő átalakítása már tavasszal elkezdődött, átadása december végére várható.

 

Nyugati kiskörút nyomvonalán hamarosan megkezdődik a régészeti feltárás

A Nyugati kiskörút nyomvonalán hamarosan megkezdődik a régészeti feltárás és leletmentés – a munkaterületet július 5-én adják át a régészeknek. Ők három hónapig dolgozhatnak itt, utána kezdődik a közműépítés és az útépítés. Várhatóan leghamarabb év végén vehetik birtokba a kiskörút új szakaszát a debreceniek.