Ifjabb Vizelli Károly lett az autós salakshow abszolút bajnoka

Ifjabb Vizelli Károly lett az autós salakshow abszolút bajnoka
Autós körverseny. Sunland-kupa Salakshow elnevezéssel rendeztek autós körversenyt a debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban.

Ez a viadal azért volt fontos minden olyan szurkoló számára, aki szereti a technikai sportokat, mert ebben az évben először nyíltak meg a salakos aréna kapui a verseny céljából. A hagyományos autós száguldás az oválpályán is nagy hagyományokra tekint vissza, hiszen az idei derbi a 12. volt a sorban, amihez hasonló nincs a megyében.

A rendezvényre 107 nevezés érkezett, így egésznapos száguldás jellemezte a vasárnapi négykerekűs dübörgést. A több napos esőzés semmi nyomot nem hagyott a pályán – hála azoknak, akik versenyzésre kifogástalan ovált biztosítottak a résztvevőknek –, sőt olyan porfelhőt kavartak az autósok, hogy bőven kellett locsolni a salakot. Mivel profik és amatőrök egyaránt nekivágtak a háromkörös száguldásnak, így tökéletesen kivitelezett „kűröket” és kicsúszásokat, megpördüléseket is bőven láthatott a szépszámú nagyérdemű. A verseny abszolút bajnoki címét ifjabb Vizelli Károly szerezte meg, aki Ladával érte el a legjobb eredményt. A verseny színvonala már most előre vetítette a folytatást, hiszen szeptemberben újra az autósok veszik bérbe a Gázvezeték utcai stadion salakos oválpályáját. HBN-BN

Dobogósok

I. kategória (licenszesek): 1. ifjabb Vizelli Károly (Lada), 2. Balogh Attila (Lada), Simon György (Lada).

II. kategória (2000 köbcentiméter felett): 1. Szikszai Béla (BMW), 2. Mátis Sándor (Subaru), 3. Kovács Ferenc (Lada).

III. kategória (1600-2000 köbcentiméterig): 1. Spisák Zsolt (BMW), 2. Szombati István (VW Golf), 3. Kovács Ferenc (Lada).

IV. kategória 850-1600 köbcentiméterig): 1. Dalmi Zsolt (Lada), 2. Parádi Róbert (Lada), 3. Peregli Zsolt (Suzuki).

V. kategória (850 köbcenti alatt): 1. Fodor Gergő (Trabant), 2. Bagdács Tamás (Trabant), 3. Sallai Zsolt (Trabant).

VI. kategória (bukócső nélküliek): 1. Zsíros Zoltán (Lada), 2. Vida Sándor (Lada), 3. Sándor Krisztián (Lada).

VII. (nyitott): 1. Szikszai Béla (BMW), 2. ifjabb Vizelli Károly (Lada), 3. Spisák Zsolt (BMW).

Nők: 1. Erneszt Edit (VW Golf), 2. Mikó Zoltánné (Opel), 3. Nagy Zsuzsanna (VW Golf).

Abszolút: 1. ifjabb Vizelli Károly (Lada), 2. Szikszai Béla (BMW), 3. Szikszai Béla (BMW).


A Sunland-kupa Salakshow elnevezésű autós körversenyre várják a technikai sportok szerelmeseit a Gázvezeték utcai salakstadionba vasárnap, ahol immár 12. alkalommal rendeznek versenyt a négykerekűek számára.

A hét utolsó napján 9 órakor kezdődik a száguldás a szokásos módon: egy futamban két autós vág neki a háromkörös távnak, ahol nem a pályán lévő másik versenyző, hanem az idő a legfőbb rivális. Minden pilóta háromszor állhat starthoz, s a legjobb idő számít bele a versengésbe. A hagyományokhoz hűen profi és amatőr autósok egyaránt elindulnak a megmérettetésen – természetesen több kategóriában; várhatóan 100 versenyzőt láthat majd a nagyérdemű az oválpályán.

Az első autós körversenyt 2001-ben rendezték a salakstadionban, ahol – ugyanúgy ahogy az idén – nem csak férfiak küzdöttek egymással, hanem hölgy résztvevője is volt a derbinek. Nagyon kevés név azonos a debütáló rajtlistával, de például Bundik Norbert már akkor is tagja volt a mezőnynek (kategóriája 2. helyén végzett), s most is részt vesz a versenyen. A résztvevőknek érdemes tudni, hogy a tavalyi legjobb eredményt Bereczki Imre produkálta, aki 64,4 másodperc alatt teljesítette a három kört.

Az is megszokott már, hogy a nézők között értékes ajándékokat sorsolnak ki a szervezők, így lesz ez most is, a fődíj például egy kerékpár, de minden belépőjegy mellé jár majd energiaital is. A verseny 9 órakor kezdődik, és egész napos programot nyújt a kilátogatók részére, mivel a tervek szerint délután fél hat körül lesz a vége a viadalnak. Fontos tudnivaló, hogy a versenyt minden időjárási körülmény között megrendezik.

HBN