Idővel majd kitakarítják a parkerdőt

Túlcsorduló kukák, szemét a kuka mellett – ez is a Nagyardő, egyelőre
Túlcsorduló kukák, szemét a kuka mellett – ez is a Nagyardő, egyelőre - © Fotó: Kovács Zsolt
Debrecen – Az erdő faállományát is átvizsgálják az egyetem és a Medgyessy sétány között.

A Nagyerdő parkerdei részével kapcsolatban mostanában sok szó esik a drótkerítésről, de semmit nem tudunk a kerítésen belüli jelenlegi állapotáról – írta egyik olvasónk a Napló Agóra internetes levelező fórumán.

Fotó: Kovács Zsolt Fotó: Kovács Zsolt ©

Levelezőnk szerint „az építési terület olyan, amilyen egy építési terület szokott lenni, ami azon kívül van, az viszont az általános pusztulás, gazdátlanság képét mutatja. Az utak tönkrementek, az erdőt ellepi a szemét, a gaz, az aljnövényzetet senki sem gondozza, a szeméttárolókat senki sem üríti.” A bálványfa pedig eluralja a terepet, nem ritkítják.

Rendet raknak

A levelében felvázolt – a Nagyerdő állapotával kapcsolatos – problémák számunkra sem ismeretlenek – kezdte válaszát a fórumon a polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztályának vezetője. Jelenleg a Parkerdő teljes területe munkaterületnek számít, ebből következően az csak a kivitelezésben résztvevők számára megközelíthető. Ettől függetlenül a város megrendelésére a DEHUSZ közfoglalkoztatottjai hamarosan megkezdik a szemét szedését, valamint a hulladékgyűjtők ürítését a teljes Parkerdő területén – írta Varga László.

HBN-OCs

A teljes cikk a Napló csütörtöki számában olvasható.