Idősekre utazhatott a hajdú-bihari páros: vége az ügyben folytatott rendőrségi vizsgálatnak

Idősekre utazhatott a hajdú-bihari páros: vége az ügyben folytatott rendőrségi vizsgálatnak
© Fotó: police.hu
Debrecen – A gyanúsítottaknak rablás és kifosztás miatt kell felelniük – olvasható a police.hu-n. A debreceni nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás és 6 rendbeli kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy debreceni férfival és társával, egy hajdúböszörményi nővel szemben – áll a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Mint írják, egy 83 éves nő tett bejelentést a rendőrségre 2018. január 7-én 7 óra 30 perc körül arról, hogy Debrecen, Rakovszky Dániel utcában egy ismeretlen hátulról a földre rántotta, kitépte a kezéből a táskáját, majd beült egy személyautó sofőrje mellé és elhajtottak a helyszínről. A debreceni nyomozók a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit. B. Dánielt 2018. február 1-jén 21 óra körül összehangolt akcióban a debreceni Nagyállomáson, míg társát, B. Jánosnét hajdúböszörményi otthonában fogták el a rendőrök.

A férfit és a 26 éves nőt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt. Mindketten beismerő vallomást tettek – derül ki a híradásból.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2018. január 3-án Debrecenben, a Hatvan és a Csap utcában, míg 2018. január 7-én, a Füredi úton is követtek el hasonló bűncselekményeket idősek sérelmére.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.