Idősekre rúgta az ajtót

A csökmői támadó azt mondta, áldozatai tartoztak neki; a sértettek szerint szó sincs róla.

Éjszaka támadt rá egy idős csökmői testvérpárra egy férfi a napokban. Mint Vezendi Jánosné rendőrségi szóvivő elmondta, a tettes nem sokkal éjfél előtt az ajtót berúgva jutott be a házba, majd az ott lakó 75 éves férfi boxerrel ütötte a fején. Az őrnagy közlése szerint az elkövető pár ezer forintot kapott áldozatától, amit kevésnek talált. Ekkor a férfi nőtestvére ellen fordult, akihez hozzávágott egy széket. Ekkor még 10 ezer forintot adtak neki. 

A testvérek másnap szóltak a rendőrségnek. A berettyóújfalui kapitányság munkatársai néhány órán belül elfogták és előállították a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható helybéli férfit, aki nem tagadta tettét. Védekezése alapján a sértettek tartoztak neki. Ugyanakkor a két áldozat nem tud ilyesmiről.

A támadót – aki további bűntetteket is elismert – a bíróság rablás és súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanújával előzetes letartóztatásba helyezte.

Az utóbbi hónapokban többször támadtak idősekre. Néhány hete szintén a berettyóújfalui rendőrök fogtak el olyanokat, akik öregeket bántalmaztak és raboltak ki, miután rájuk törték az ajtót (jelenleg többen is letartóztatásban vannak ehhez hasonló bűncselekmények folytán).    

– Az idősek nyilvánvalóan nehezebben tudják megvédeni magukat, s otthonuk biztonságát.  A védelmük mindannyiunk feladata, s a hajdú-bihari rendőrök is kiemelten figyelnek rájuk – jegyezte meg a szóvivő.