Időseknek tartottak előadást

Időseknek tartottak előadást
Időseknek tartottak előadást - © Fotó: police.hu
Debrecen – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa 2014. július 14-én a debreceni Nyugdíjas Egyesület tagjainak tartott interaktív előadást.

Az előadás témái között szerepelt az időskorúak sérelmére elkövetett trükkös lopások megelőzése, továbbá az idősebb korosztályt leginkább veszélyeztető bűncselekmények elkerülésének lehetőségei. Mikita Péter r. alezredes előadásában hangsúlyozta a megelőző vagyonvédelem fontosságát, tájékoztatást adott az alkalmi lopások, a zseblopások, a trükkös és a kórházi lopások jellemzőiről és megelőzésük lehetőségeiről.

A jelenlévők a bűnmegelőzési tájékoztatáson túl áldozatvédelmi ismeretekkel is gazdagodtak, hiszen választ kaptak arra, hogy hova, kihez fordulhatnak segítségért, ha bűncselekmény áldozatává váltak. Az alezredes felhívta a szépkorúak figyelmét a Debrecenben, a Sas utcán található Információs Irodára is, ahol a rendőrség szakemberei vagyonvédelemi tanácsokkal várják az érdeklődőket minden kedden és csütörtökön.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –