Idősek számlájáról nyúlta le a pénzt a tépei expénztáros

Idősek számlájáról nyúlta le a pénzt a tépei expénztáros
© Illusztráció: telegraph.co.uk
Berettyóújfalu – Három év börtönre ítélték első fokon az egykori pénztárost.

Eladósodott, ezért idősektől csalt ki pénzt az az egykori tépei takarékpénztári dolgozó, akit szerdán három év börtönre ítélt a Berettyóújfalui Járásbíróság, emellett a majd’ félmillió forintra rúgó bűnügyi költség megfizetésére kötelezték.

G. Ernőnét – a hivatalos megfogalmazás szerint – a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes személy sérelmére, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettében mondták ki bűnösnek. A bíróság a vádlottat háromrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében is bűnösnek találta – tájékoztatott Veszprémyné Szajkó Márta, a Debrecen Törvényszék sajtótitkára.

A bírósági tényállás szerint a nő 2007-ben kezdett eladósodni, több banktól vett fel magának, illetve családtagjainak hiteleket. A hitelek és megélhetése finanszírozására több idős embert tévesztett meg. Olyan okiratokat íratott alá a károsultakkal, és pénzügyi tranzakciókat hajtott végre, amelyek révén hozzáfért a sértettek megtakarításaihoz.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a csalást munkaviszonyával összefüggésben, idős személyek sérelmére követte el. A Berettyóújfalui Járásbíróság ítélete nem jogerős. Az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlott fellebbezett, a védő felmentés, illetve hatályon kívül helyezés végett jelentett be fellebbezést.

HBN
hirdetés