Idősebbek is elkezdhetik a fesztiválozást – Nyugdíjasokkal buliztunk a Campuson

Akt.:
Tóth Jánosné Erzsike és Gere Sándor a Napló meghívására kilátogattak a Campus Fesztiválra, és elmerültek a zenés-táncos forgatagban
Tóth Jánosné Erzsike és Gere Sándor a Napló meghívására kilátogattak a Campus Fesztiválra, és elmerültek a zenés-táncos forgatagban - © Fotó: Matey István
Debrecen – Bár nem megszokott, korántsem példa nélküli, hogy idősek fesztiválozásra adják a fejüket. A Debreceni Nyugdíjas Egyesület két tagját, Tóth Jánosné Erzsikét és Gere Sándort a Hajdú-bihari Napló hívta az év legnagyobb debreceni bulijára. Az ő szemszögükből mutatjuk be, hogy milyen volt a Campus Fesztivál nulladik napja.


1

Erzsike 11 éve nyugdíjas. A 67 éves asszony élete jelentős részében nyomdában dolgozott. Özvegy, aktívan éli az életét, szereti a társaságot. Az egyesület rendezvényeire, báljaira is kisminkeli magát, így tett, mielőtt elindult volna Campuszra. „Ha nem megyek sehova, nincs flanc” – jegyzi meg a csillogó pirosra festett körmeit mutatva.


2

1972 és’76 között az NDK-beli Erfurtban, varrodában dolgozott. A németektől azt tanulta, ha a főnökség hívatta, nincs szükség pirosítóra. Egyszerűen tekerni kell egyet az arcon, s a kívánt színű lesz a bőr. Mindig szerette a divatos ruhákat, Erfurtban jutott idő a szórakozásra is. Kifejezetten szerette a bőr miniszoknyát, kalapot. Tíz éve nem dohányzik.


3

Erzsike édesanyjával él. Lánykorában még ő kísérte el a bálba, a 96 éves asszony ezúttal viszont otthon maradt. Ezzel együtt is óva intette, majd egy puszival kívánt neki jó szórakozást.


4

Gere Sándor az egyesület egyik oszlopos tagja. Közmegegyezés van arról, hogy ha Sándor nincs ott egy-egy bulin, nem olyan jó a hangulat. Amikor felvetettük neki, hogy elvinnénk a Campus Fesztiválra, egy másodpercet sem gondolkodott, rögtön igent mondott. Korábban belső ellenőrként dolgozott, a hétvégén ünnepelték 71. születésnapját. Minden nap megborotválkozik, függetlenül attól, hogy megy-e valahova, vagy sem.


5

Felesége, Margó is rendszeresen jár az egyesület programjaira, ő adott Erzsikének napszemüveget, miután azt otthon hagyta. Sándor azonban ezúttal nélküle indul a fesztiválra, amelyre egy szatyorban kabátot is előkészített neki.


6

Erzsike egy barátnőjével tavaly körbejárta a fesztivál területét, de nem mentek be. Mivel korábban Sándor sem járt a fesztiválon, mindketten nagyon várták a bulit. Sándor kedvence Balázs Pali, nejével a Muzsika TV zenéire otthon gyakran táncra perdülnek. Sándor és Erzsike is kíváncsi Péterffy Borira, több dalát ismerik.


7

Egyikük sem tűnt megilletődöttnek a fesztiválon. A Benzin koncertje már ment, amikor megérkeztek. A kemény rockos dallamok hallatán Erzsike választására a Captain Morgan Arenában mártóztak meg a koncerthangulatban.


8

Bár Sándor 71 éves, korábban vőfélykedett is, ma sem érzi magát 30-40 évesnél idősebbnek. Lakodalomban még ma is reggelig tudja ropni. Szerinte férfi és nő kettőse kell a tánchoz. Azt mondja, a fiatalokat egyre gyakrabban látja párban táncolni. Ha bált tartanak az egyesületben, kifejezetten szívesen táncolnak vele a nők. Szerencsére, teszi hozzá, a felesége nem féltékenykedik. A Magashegyi Underground koncertjén az egyik dal végére kis csoport alakult ki körülöttük, mikor táncra kérte Erzsikét.


9

Sándor és Erzsike egyöntetűen állította: ha az ő fiatalkorukban is szerveztek volna hasonló óriás bulit koncertekkel, nagy közönséggel, programokkal, ismerve magukat, biztosan ott lettek volna. Az különösen tetszett nekik, hogy vidám, és leginkább józan fiatalokkal találkoztak. Egy sört mindketten legurítottak.


10

Sándor 11 éve jár a Debreceni Nyugdíjas Egyesületbe, a Debreceni Nyugdíjas Klubnak pedig 13 éve tagja. Erzsikével, aki 9 éve jár a klubba, jó barátok. Szeretik a programokat, mert remek a közösség. A fesztiválon több szuvenírt is gyűjtöttek. Az egyik standon, ahol biciklilámpára lehetett szert tenni, amikor beírták a korukat, azt mondták nekik, amiért ilyen “fiatalon” mentek ki a Campusra, két lámpát kapnak. A szalagerdő sem okozott csalódást, nem tévedtek el benne.


11

Amikor egy fiatalokból álló baráti társasággal találkoztak, a közös fotó után Erzsike megérezte az őt megölelő kamaszon az italt. Arra kérte, már ne igyon többet. „Ezt nem tudom megígérni” – hangzott a nagy derültséget keltő, frappáns válasz.


12

A fesztiválozók kivétel nélkül örömmel fogadták Sándorékat. A fiúk-lányok viselkedésére nem volt rossz szavuk. Miután Erzsike is szerette mindig a divatot, azt mondta, a legtöbb lány csinos, kényelmes ruhát visel, egyedül az olyan nadrágok nem tetszettek neki, amelyekből félig kint van a fenekük.


13

Erzsike több puszit is begyűjtött. A fesztiválozók viselkedésére nem panaszkodtak, szemlátomást jól esett nekik a figyelem. Miután látták, mennyien szelfiznek Péterffy Bori koncertjén a tömegben, ők is készítettek egyet.


14

Fél 9-kor búcsúztunk el Sándortól és Erzsikétől. Egy ideig még nézelődtek, aztán hazaindultak. Ezt is kipróbáltuk, nagyon jól éreztük magunkat – mondta másnap Erzsike. Jövőre talán visszatérnek.


Fotók: Matey István
Szöveg: Szabó Zsolt László


Campus Fesztivál: a lényeg egy helyen!

Debrecen – Testközelből követjük nyomon az idei év legnagyobb debreceni buliját, a Campus Fesztivált. Beharangozók, hangulatjelentések, fotók és videók minden mennyiségben!
hirdetés