Idős embert mentettek Debrecenben

Akt.:
Idős embert mentettek Debrecenben
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Balmazújvároson pedig egy családi házhoz vonultak a tűzoltók szombaton.

Égett a korom egy balmazújvárosi családi ház kéményében tegnap késő délután a Damjanich utcában. A balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kapták a riasztást. Az egységek átvizsgálták a kéményt, majd kéziszerszámokkal és egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Nem tudta beengedni a mentőszolgálatot Füredi úti otthonába egy idős ember Debrecenben. A helyi hivatásos tűzoltók kinyitották a lakás ajtaját, a sérültet pedig átadták a mentőknek – számolt be a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 7 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 12 személyt állítottak elő, köztük 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.

Havas, csúszós utak

A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a járművezetőktől!

A csapadékos időjárás miatt a rendőrség felhívja a gépkocsivezetők figyelmét arra, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a korlátozott látási viszonyokra, valamint a csúszós utakra, és a szokásosnál is jóval óvatosabban közlekedjenek! Járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és autójuk megcsúszását még korrigálni tudják!

Fotó: police.hu

Vezetés közben célszerű a kormányt két kézzel fogni, a könnyebb manőverezés érdekében. A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása, amely a sebességtől függően akár a normál sebesség háromszorosa vagy ötszöröse is lehet, tekintve, hogy a tapadási tényező csökkenése miatt a féktávolság rendkívüli mértékben megnő. Ilyenkor érdemes a kialakult forgalom dinamizmusát követni és az előzést kerülni.

A gyalogosok észlelése esős, illetve havas időben nehezebb, ezért a gyalogos-átkelőhelyeknél vezessenek lassabban, körültekintőbben!

És ne feledjék azt sem, hogy a szélvédők tisztántartása és párátlanítása alapvető fontosságú a biztonságos közlekedés érdekében!

…hogy mindenki hazaérjen!