Időre lesz szüksége az újvárosi edzőnek

Akt.:
Bekő Balázs
Bekő Balázs - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Bekő Balázs elmondta, nagyon jó szellemiségű társaságot alkotnak játékosai.

Éppen két hete, hogy távozott az addigi edző, Horváth Ferenc az NB II-es Balmaz Kamilla Gyógyfürdő éléről, hogy átüljön a Haladás kispadjára. Utódja Bekő Balázs lett, aki azóta már három bajnoki mérkőzésen irányította a narancssárga-feketéket (a gárda hazai pályán ikszelt a Vasassal és a Siófokkal, a múlt hétvégén pedig kikapott Csákváron).

Megvan a türelem

A 46 éves tréner a Naplónak elmondta, remekül érzi magát a városban. – Nyilván nem egyszerű helyzet átvenni egy csapatot szezon közben, ráadásul három meccset játszottunk zsinórban, amióta megérkeztem. De a játékosok maximálisan partnerek mindenben, és próbálnak segíteni nekem – mondta a szakember, aki egy olyan keretet vett át, amely a nyáron teljesen új arcokból verbuválódott.

– Az, hogy összeálljon az együttes, egy jó fél éves folyamat lesz, ha valaki azt állítja, hogy ezt meg tudja oldani pár hónap alatt, az nem mond igazat. Ahhoz szükségeltetne egy közös felkészülés, de ha ez hamarabb sikerül, akkor ez két dolgot feltételez. Az egyik, hogy a játékosok példásan vevők a munkára, a másik pedig egy jó adag szerencse. Abszolút érzem a türelmet, a vezetők tisztában vannak a helyzettel, és semmilyen irreális célt nem tűztek ki a csapat elé. Az természetesen joggal elvárható egy gárdától ilyen szituációban, hogy a futballisták mentális állapota rendben legyen, megfelelő küzdőképességgel bírjanak, és mindenki mindent megtegyen önmagáért és a klubért. Ebben nem kell csalatkoznunk, a többi nyilván szakmai kérdés, ami az én feladatom lesz – mondta Bekő, akitől megkérdeztük, miben kellene elsősorban fejlődnie a Balmaz alakulatának.

– Leszögezném, hogy ez egy nagyon jó felfogású társaság. A rutinszerzés igen fontos lesz, mert nagyon fiatal az átlagéletkora a gárdának, 24 év alatt van. Önmagukban az edzések nem elegendőek, ehhez versenyhelyzet kell, ott látszanak meg a képességek és a hibák is akkor jönnek ki. Vannak apróságok, amiken javítanunk kell, nem kell nagy dolgokra gondolni itt. Azt persze tudjuk, hogy a mai futballban a nüanszok döntenek az eredményességről. A kis puzzle-okat kell megfelelően összerakni, és akkor ennek a csapatnak a tabella első felében kell elhelyezkednie. Aztán az, hogy ott pontosan a hányadik helyen, ezt nagyon nehéz megmondani, mert ez egy rendkívül kiegyenlített bajnokság, kis különbségek vannak az együttesek között – zárta Bekő.

TN


Balmazújváros - Rácz László cáfolja a polgármester szavait, szerinte többször is tájékoztatták a városvezetőt a problémákról. Nem maradt visszhang nélkül a Napló múlt szombati számában megjelent „Nettó hazugság!" című írásunk, amelyben Hegedűs Péter balmazújvárosi polgármester reagált Horváth Fer...

Balmazújváros - Az új tréner 2019. június 30-ig szóló szerződést írt alá, segítői Laczkó János és a hajdúsági szurkolók számára jól ismert Balogh János lesznek. Hamar felszállt a fehér füst, Horváth Ferenc és stábja helye még szinte kis sem hűlt az újvárosi kispadon, máris megvan az új szakmai ve...