Időnként megbolondítják" a gázórákat

Időnként megbolondítják" a gázórákat
Debrecen – A lakás tulajdonosa és a csalással általa megbízott „szakember” is nagyon megütheti a bokáját, ha a gázkommandó rájön, hogy úgymond „megbolondították” a portán a gázórát.

Ennek ellenére kísérletezőkedvben nincs hiány; sokáig az volt a sláger, hogy a téli mínuszokban a házfalon lévő órában jégcsapot alakítottak ki, mások valamilyen módszerrel egyszerűen visszateker(te)ték a számlálót vagy éppen biciklibelsőből elkerülő vezetéket építettek, megint mások pedig mágnessel igyekeznek megállítani (vagy legalább lassítani) a számláló pörgését.

Győrösi Pál, a Tigáz Zrt. szóvivője ezen esetek kapcsán arra figyelmeztet, hogy az ismeretelen tettes ellen rendőrségi eljárás indul, a megbízót pedig akár félmillió forint kötbér megfizetésére is kötelezhetik. A legnagyobb gondot azonban azzal okozzák az elkövetők, hogy a szabálytalan gázvételezés könnyen tragédiához vezethet.

Tudják ezt az állampolgárok is, ezért a bejelentéseik mögött nem mindig puszta rosszindulat húzódik meg, hanem egy esetleges gázrobbanástól való félelem. Ami ugye adott esetben akár a fél utcát romba döntheti.

  • Mágnessel a gázóra ellen
  • Mágnessel a gázóra ellen – mit szólnak hozzá látogatóink
  • “Gáz van babám, de milyen?
  • Átverik a gázórát