Időközi választás 2011 – Érvénytelen az időközi országgyűlési képviselő-választás Püspökladányban

Püspökladány (MTI) – Érvénytelen lett a püspökladányi időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulója is, mert a választásra jogosultaknak csupán 23,14 százaléka járult az urnákhoz – tájékoztatta Keserű László, a választókerületi választási iroda vezetője vasárnap este az MTI-t; a választást meg kell ismételni.

Elmondása szerint a 40.429 választópolgár 25 százalékának kellett volna voksolnia ahhoz, hogy a második forduló érvényes és eredményes legyen. Mivel a részvételi arány ennél alacsonyabb volt, az időközi országgyűlési választást – négy hónapon belül – meg kell ismételni.

Alacsony volt a részvételi arány

Hajdú-Bihar megye 6-os számú, Püspökladány központú egyéni országgyűlési képviselői választókerületében négyen indultak a voksokért. Bodó Sándor (Fidesz-KDNP) a leadott szavazatok 61,07 százalékát, Rigán István (Jobbik) a szavazatok 24,9 százalékát, Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a voksok 10,31 százalékát, Kocsány József (LMP) a leadott szavazatok 3,72 százalékát szerezte meg.

A választás két héttel ezelőtti első fordulója akkor lett volna érvényes, ha a választásra jogosultak legalább 50 százaléka elmegy voksolni, de akkor csak 28 százalékos volt a részvételi arány. Az első fordulóban Bodó Sándor (Fidesz-KDNP) a leadott szavazatok 52 százalékát, Rigán István (Jobbik) a szavazatok 27 százalékát, Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a voksok 15,7 százalékát, Kocsány József (LMP) a leadott szavazatok 3,6 százalékát szerezte meg. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Arnóth Sándor (Fidesz), a térség korábbi országgyűlési képviselője márciusban autóbaleset áldozata lett.

btár \ bki

MTI 2011. június 19., vasárnap 21:09

Időközi választás 2011 – Tizenhat éves önkormányzati tapasztalattal indul

Időközi választás 2011 – Jó utak nélkül nincs haladás

Időközi választás 2011 – Az LMP a helyi termelőket hozná helyzetbe

Időközi választások 2011 – Dombi Imréné (Fidesz-KDNP) Püspökladány új polgármestere

Időközi választás 2011 – Bár hatan kiléptek, de nem szűnik meg az LMPA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .