Időjárás-jelentés – 2017. szeptember 27.

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában:

Izland fölött ciklon örvénylik, amelynek hatására ott, valamint a hozzá tartozó frontok mentén – a Brit-szigetek térségében – erősen felhős az ég, Izlandon és Írországban többfelé esik az eső, záporeső. Sekély ciklon okoz felhős, helyenként esős időt a Fekete-tenger vidékén. Ugyanakkor szárazföldünk más tájain anticiklon alakítja az időjárást. Területén a hajnali párásság, ködfoltok feloszlása után változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, de a magasnyomás nyugati, délnyugati peremén helyenként kisebb eső, zápor előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti részén 10 fok alatt, középen 12 és 20, délen 21 és 27 fok között változik. A legmelegebb a Pireneusi-félsziget déli részén van, ahol a délutáni órákra 30 és 33 fok közé melegszik fel a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett anticiklon határozza meg, kelet felől továbbra is váltakozó nedvességtartalmú, kissé hűvösebb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Éjszaka és csütörtökön változóan felhős lesz az ég, csütörtökön is az ország nagy részén több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél főként az északkeleti területeken élénkül meg, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 16 és 21 fok között alakul.

– MTI –