már jól van

2019.11.05. 06:00

Casillas fél évvel a szívinfarktusa után edzésbe állt

A világklasszis közösségi oldalán jelentette be visszatérését.

Májusi szívinfarktusa után ismét edzésbe állt Iker Casillas, az FC Porto világ- és Európa-bajnok futballkapusa.

A 38 éves játékos hétfőn egy fotót tett ki közösségi oldalára stoplis cipőjéről – amelyre fűszálak tapadtak – ezzel a szöveggel: „fél évet és három napot voltatok a szekrényben”.

Az AS sportnapilap szerint Casillas 20-25 percet töltött tréninggel.

A klasszis hálóőr május 1-jén kapott szívrohamot, de nem jelentette be visszavonulását, majd a klub júliusban közölte, hogy a csapat, a szakmai stáb és a vezetőség tagjai közötti kapcsolattartóként tevékenykedik, amíg gyógyul.

Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, pályafutása nagy részét a spanyol fővárosban töltötte: 1999 és 2015 között 725 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-diadal részese volt. Ezen kívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai Szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl öltötte magára a Real mezét (741). A kapus 2015 nyarán igazolt az FC Portóhoz, amellyel tavaly bajnok volt, szerződése 2021 nyaráig szól. A spanyol válogatottjában 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben pedig világbajnokságot nyert a nemzeti együttessel.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!