Időjárás-jelentés – 2017. március 31.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

A Kelet-európai-síkságtól a Kárpát-medencén át egészen az Ibériai-félszigetig magasnyomású zóna húzódik. Ezt az anticiklont kifejezetten száraz levegő tölti ki, ezért területén általában sokat süt a nap. A hőmérséklet csúcsértéke jellemzően meghaladja a 20 fokot, csupán a Kárpátoktól keletre hűvösebb az idő. A változékony időjárást okozó frontok egyelőre távol maradnak a kontinens belső területeitől. Nyugat-Európában és a Skandináv-államok fölött sok felhő található, amelyből elsősorban a Brit-szigetek térségében fordul elő jelentősebb csapadék. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását száraz, a sokévi átlaghoz képest mintegy 7-10 fokkal melegebb levegő alakítja.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Jobbára felhőtlen lesz az ég, szombaton zavartalan napsütésre, száraz időre számíthatunk. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, majd szombaton megélénkül, az Észak-Dunántúlon, valamint a főváros térségében meg is erősödik a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 0 és +10 fok között valószínű, a fagypont közeli értékek leginkább északkeleten, a magasabb hőmérséklet pedig az Észak-Dunántúlon lehet jellemző.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 25 fok között várható.

– MTI –