Időjárás-jelentés – 2017. március 28.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Európa északkeleti részén ciklonok határozzák meg az időjárást, így Lappföld és a Kelet-európai-síkság környezetében borult az ég, az itt elhelyezkedő frontrendszer hatására többfelé havazik. Az Atlanti-óceán fölött ugyancsak ciklon örvénylik, melynek peremén a Brit-szigeteken, illetve Nyugat-Franciaországban szintén több a felhő. Kontinensünk nagy részén ugyanakkor magasnyomás uralkodik, középpontjával a Kárpát-medence felett. Közép-Európában túlnyomóan derült az idő, a napsütés hatására a kora délutáni órákra 14 és 22 fok közé melegszik a levegő. Svédország egyes vidékein továbbra is a megszokottnál magasabban – 13 és 19 fok között – alakul a csúcshőmérséklet, a Skandináv-félsziget északi részén azonban napközben is fagypont közeli értéket mérnek. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását a már említett anticiklon alakítja, folytatódik a túlnyomóan derült, száraz idő, szerdán késő délutántól az északi területek fölött lehet kissé több a felhő.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Túlnyomóan derült időre számíthatunk, csak szerda késő délután északon lehet több a felhő. Csapadék nem várható. Az élénk nyugati szél éjszakára mérséklődik, majd szerdán megélénkül, északon megerősödik az északnyugati, nyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de a magasabban fekvő helyeken 5 fok fölötti hőmérséklet is lehet, illetve a fagyzugos területeken gyengén fagyhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 23 fok között várható.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából