Időjárás-jelentés – 2017. március 25.

Időjárás-jelentés – 2017. március 25.
© Fotó: Pixabay
Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Európa-szerte továbbra is átlag feletti a hőmérséklet. Ahogy már napok óta a kontinens déli, délkeleti felén szinte a nyarat idézi az időjárás, Bosznia-Hercegovinában, Macedóniában és Montenegro területén is 25 fok fölé melegszik fel délutánra a levegő, és napos az idő. A Pireneusi-félsziget északi felét ugyanakkor még vastagabb felhőzet borítja, és bár már kissé emelkedett a hőmérséklet, de még mindig előfordul 8, 9 fokos maximum. A leghűvösebb a Skandináv-félsziget északi felén, a balti államokban és Oroszországban van, ahol csupán 2 és 7 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Észak felől további hideg levegő halad a Fekete-tenger irányába, és ez a hidegfront mozgása során érinti a Kárpát-medencét is. A front térségünkben számottevő csapadékot és tartósan borult időt nem hoz, de vasárnapra hazánkban is több fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás vasárnap estig

Észak felől átmenetileg megnövekszik, majd reggeltől csökken a felhőzet, és a vasárnapi nap nagy részében már napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel. Éjszaka északkeleten, vasárnap délelőtt délen egy-egy zápor is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél hajnaltól többfelé megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett északi völgyeiben gyenge fagyra is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 10 és 13 fok között valószínű, ennél néhány fokkal hűvösebb az északkeleti országrészben lehet.

– MTI –