közösségi tér

2019.08.10. 09:55

Megújult a siklósi vár rózsakertje

Kialakítottak egy madárbarát- és gyógynövénykertet, valamint egy kisállat-simogatót is a szabadban történő tanulás és pihenés érdekében.

Megnyitotta kapuit a megújult Rosarium, azaz a rózsakert a siklósi várban – tájékoztatott a munkálatokat finanszírozó Duna-Dráva Cement Kft.

Mint írták, a vállalat Zöld Megoldás címet viselő, környezettudatosságot elősegítő kezdeményezést támogató pályázatának keretében bővült a vár rózsakertje, az egymillió forintos fejlesztést pénteken adták át.

A közlemény szerint a Rózsakert fejlesztése magában foglalt egy madárbarát- és gyógynövénykertet, valamint egy kisállat-simogatót, mindezt a szabadban történő tanulás és pihenés érdekében.

A DDC nyolc évvel ezelőtt hozta létre a Zöld Megoldás pályázatot abból a célból, hogy forrást biztosítson olyan fejlesztések, programok finanszírozására, amelyek a Váci és a Beremendi Cementgyár környezetében élők által használt közösségi terek kiépítésére, megszépítésére irányulnak. A program indulása óta mintegy 59 millió forint támogatást nyújtott a DDC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában