Időjárás-jelentés – 2016. november 24.

Akt.:
Debrecen, 2016. november 24. Belvárosi házak a párás, poros időben Debrecenben 2016. november 24-én. A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke egymást követő két napon, legalább két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.
Debrecen, 2016. november 24. Belvárosi házak a párás, poros időben Debrecenben 2016. november 24-én. A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint a szálló por légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke egymást követő két napon, legalább két mérőállomáson meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Kelet-Európa időjárását nagyméretű magasnyomás alakítja. Az anticiklon peremén többfelé párás, ködös a levegő, illetve az orosz határvidéken egészen a Fekete-tengerig széles sávban rétegfelhőzet húzódik. Az Ural előterében hideg a levegő, napközben is fagypont alatt alakul a hőmérséklet. Ciklonális hatásoknak köszönhetően erősen felhős vagy borult az ég a kontinens nyugati, északnyugati felén, több helyen esik az eső, északon a hó. Közép-Európában az átlagosnál több fokkal enyhébb az idő, a legmelegebb a Földközi-tenger középső medencéjében van, ahol több helyen 21, 22 fokot is mértek. A Kárpát-medence időjárásában egyre inkább csökken az anticiklon hatása, és nedvesebb levegő érkezik fölénk, emiatt pénteken már sok lesz a felhő.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

A többnyire fátyolfelhős ég alatt párássá válik a levegő, köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet képződik. Kiterjedtebb, tartósabb köd a Tiszántúlon, az Észak-Alföldön valószínű. Pénteken általában erősen felhős lesz az ég, és az ország északi felén elszórtan eső, zápor is előfordulhat. A délkeleti szél a Kisalföld térségében ma még időnként megélénkül, pénteken mérsékelt keleti, északkeleti szél lesz a jellemző.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között várható, de északkeleten -1, -2, illetve az északnyugati határvidéken 6, 7 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 7 és 13 fok között alakul.

– MTI –