Időjárás-jelentés – 2016. november 21.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Délkelet-Európa fölött anticiklon helyezkedik el. Területén általában változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de helyenként tartósan megmarad az éjszaka képződő köd. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor kontinensünk északi és nyugati része fölött többközéppontú ciklonrendszer található, emiatt arrafelé többnyire erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, az északi tájakon havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi, északkeleti felén többnyire -4 és +6 fok között alakul, de az Ural előterében -10, -18 fokot is mérnek. Közép-, Nyugat- és Dél-Európában enyhébb az idő, a felsorolt területeken általában 11 és 20 fok között alakul a csúcshőmérséklet, sőt az Appennini- és a Balkán félsziget déli részén helyenként 21, 22 fok van. Kedd estig a Kárpát-medence fölé továbbra is déli, délkeleti áramlással enyhe, száraz levegő érkezik, lényeges időjárás-változás nem várható, de kissé erősödik a ködhajlam.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Hétfőn többnyire kevés lesz a felhő, több órára kisüt a nap. Éjszaka főként az északkeleti tájakon, valamint az Alpokalján foltokban köd képződik. Kedden a ködfoltok, illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzet feloszlása után az ország nagy részén ismét sok napsütésre számíthatunk, de helyenként tartósabban ködös marad az idő. Csapadék nem várható. A délkeleti szél megélénkül, a Kisalföldön és Szeged környékén meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között valószínű, de északnyugaton enyhébb lesz az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 10 és 17 fok között alakul, a tartósabban párás, felhős részeken azonban kissé hűvösebb lehet.

– MTI –
hirdetés