Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.06. 13:38

Kampányhét a kábítószer ellen

<p>Véget ért a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság és a városi önkormányzat által szervezett kábítószer-ellenes hét. <DIA alt="Kampányhét a kábítószer ellen 2007.12.06." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kamp_nyh_t_a_k_b_t_szer_ellen_2007_12_06_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Kampányhét a kábítószer ellen 2007.12.06." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Dr. Tarcsa Csaba r. alezredes a megbízott kapitányságvezető elmondta: a figyelemfelhívó kampány célja a kábítószer-fogyasztás megelőzése, illetve visszaszorítása volt. Az egy hét során a művelődési központban mintegy ezer diák, és több száz felnőtt tekintette meg az Igazságügyi- és Rendészeti Minisztérium „Amit a kábítószerekről tudni kell” című vándorkiállítását. A kapitányságról Székely Zoltán r. zászlós D.A.D.A oktató és a megyei bűnmegelőzési osztály osztályfőnöki órák keretében mintegy háromszáz diáknak tartottak ismeretterjesztő előadásokat.

Dr. Zacher Gábor igazságügyi toxikológiai szakértő közel háromszáz érdeklődő előtt tartott kétórás érdekfeszítő előadást. Elmondta, hogy Magyarországon társadalmi méretű probléma a drogfogyasztás, hiszen 320.000 körül mozog azoknak a száma, akik hétvégenként rendszeresen fogyasztanak valamilyen illegális szert, a nyilvántartott kábítószerfüggők száma pedig meghaladja a tizenkétezret. A hallgatóságot alkotó rendőrök, határőrök, védőnők, pedagógusok, egészségügyi dolgozók és szülők olyan ismeretekkel gazdagodhattak, amelyek rávilágítottak: a drogfogyasztással szemben csak egységes elhatározással és akarattal, közösen lehet hatékonyan fellépni.

- Fullajtár András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!