Időjárás-jelentés – 2016. február 25.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

Szárazföldünk időjárását többközéppontú ciklonrendszer alakítja. Hatására sokfelé gyakran erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő csapadék; délen az eső esik, másutt eső, havas eső, hó egyaránt kialakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon, északkeleten többnyire -1 és -10, a középső és nyugati területeken 1 és 8 fok között alakul. A legmelegebb továbbra is délen van, ahol a kora délutáni órákra általában 10 és 18 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-, az Appennini-, valamint a Balkán-félsziget déli részén 19, 20 fokot is mérnek. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását eleinte a tőlünk délre elvonuló ciklon, majd az északnyugat felől benyúló anticiklon alakítja.

Várható időjárás az ország területén péntek estig:

Este, éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég. Többfelé várható eső, főleg az északi és a nyugati tájakon havas eső, helyenként hó is valószínű. Pénteken hajnaltól északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap, de délen, délkeleten estig felhős marad az ég. Kezdetben délen és keleten még eső, havas eső előfordulhat, délután számottevő csapadék már nem várható. Éjszakától a szél északira, északnyugatira fordul, és pénteken néhol meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 4 és 8 fok között alakul.

– MTI –
hirdetés