Helyi közélet

2009.01.05. 12:22

Befűtöttek az iskolákban, ahogy kell

<p>Debrecen – Az iskolaigazgatók reménykednek, hogy a hideg hetek megugró gázfogyasztásával együtt „beleférnek” a költségvetésbe. A fűtéssel ugyanis – mint tavaly már megtapasztalták – nem szabad spórolni.</p>

2007 januárjában a téli szüntet után nem sikerült egyik napról a másikra felmelegíteni a termeket, mert takarékosségi okok miatt az előző napokban sem csavarták feljebb a gázlángot.

Idén január 5-én három megkérdezett debreceni iskolában (Árpád vezér, Petőfi Sándor és Eötvös utcai) az intézményvezetők határozottan azt állították, hogy kellő hőmérséklet, 20-22 Celsius fok van az osztálytermekben.
Nádudvaron, a Kövy Sándor Általános Iskolában a téli szünet idején 18 Celsius fokot tartottak, hétfőre 21-re emelték – mondta Boros Lajosné igazgatónő.
A hóeltakarítás eddig nem sok terhet jelentett, részint azért, mert kevés hullott, másrészt itt-ott bentlakó gondnokok, a többi helyen pedig az e munkakörben dolgozók söpörték, tolták el.

Nádudvarról hallottuk egyedül, hogy az utcai járdára nincs gondjuk, mert azt az önkormányzat kisgépe tisztítja, a kerítésen belül pedig a takarítónők söprögetnek.
Diákokat sehol nem fognak be erre a munkára, mert „a gyerekeket tilos dolgoztatni, egyes szülők biztosan tiltakoznának is, ha seprűt adnánk a fiúk-lányuk kezébe” – válaszolták, akiket megkérdeztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában