Időjárás-jelentés – 2016. április 10.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

Európa felett több, immár elöregedett ciklon örvénylik, hatásukra a kontinens nagyobb részén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső. Anticiklon hatására nagy területen napos idő Skandinávia déli részén, a Földközi-tenger nyugati medencéje mentén és a Kelet-európai-síkság déli részén van. Európa legmelegebb vidéke jelenleg Ukrajna keleti fele, ahol a tartós délies áramlás hatására napközben 25, 27 fokig is felmelegszik a levegő, és ugyancsak melegebb van az ilyenkor megszokottnál Németország területén, ahol 15 fok köré emelkedik délutánra a csúcshőmérséklet. Eközben már a legészakibb területeken sem fagy nappal; 2, 6 fokot még az Északi-sark mentén is mérnek. A Kárpát-medence időjárásában hétfő estig nem várható számottevő változás.

Várható időjárás vasárnap estig:

Az ország nagyobb részén jellemzően felhős vagy erősen felhős idő várható, de hétfőn a Dunántúl mellett, ahol már hosszabb időre kisüt a nap, a keleti tájakon is lehetnek rövidebb napos időszakok. Számottevő csapadék nem várható, de a Dunától keletre helyenként kisebb zápor még holnap is előfordulhat. Az erős északnyugati szél éjszakára mérséklődik, majd hétfőn már csak az északkeleti határ mentén erősödhet meg az északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 15 és 20 fok között várható, a Tiszántúlon lehet a legmelegebb.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából