Időjárás-jelentés – 2015. október 23.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Oroszország európai területén, Fehéroroszországban és Ukrajna nagy részén hűvös az idő. A hőmérséklet csúcsértéke 2 és 6 fok között alakul, sok a felhő, csak kisebb körzetekben süt ki hosszabb időre a nap. Nem túl barátságos az időjárás a kontinens délkeleti harmadán sem, ott bár 10 és 16, a délebbi vidékeken – Égei-tenger térsége – még 21 és 25 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de egy a Földközi-tenger délkeleti medencéje feletti ciklon hatására erősen felhős vagy borult az ég, és több helyen esik az eső. Nyugatról keletre vonuló ciklonok okoznak változékony időt Európa északnyugati, északi vidékein is. Ugyanakkor Nyugat-, Délnyugat-Európa felett magasnyomás helyezkedik el. A köd feloszlása után többnyire napos az idő, a Pireneusi-félsziget déli felén még 20, 25 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. Az anticiklon egyre jobban benyúlik a Kárpát-medence fölé is. Hatására szombat estig csendes, őszi idő várható, elsősorban az éjszakai, kora délelőtti órákban köddel.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Mindenütt szakadozik, csökken a felhőzet, éjszaka már országszerte gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Csapadék nem várható. Szombaton az éjszaka képződő köd feloszlása után hosszabb-rövidebb időre ismét kisüt a nap, néhol – elsősorban a középső területeken – azonban csak lassan szűnik meg a köd. Estétől mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, a magasabban fekvő helyeken lesz az enyhébb idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 10 és 15 fok között várható, a tartósabban ködös részeken marad 10 fok közelében a hőmérséklet.

– MTI –
hirdetés