Időjárás-jelentés – 2015. november 16.

Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

Kontinensünk nagy részén ciklonok és azok frontjai alakítják az időjárást. Hatásukra a gyorsan mozgó frontok mentén gyakran erősen felhős az ég, de időnként hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Többfelé esik az eső, záporeső, északkeleten havazik. Ugyanakkor szárazföldünk déli területének időjárását anticiklon határozza meg. Az éjszaka képződött ködfoltok feloszlása után a változó felhőzet mellett sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északkeleti felén általában 0 és +10 fok között változik, de jóval hidegebb van Oroszország európai területének északkeleti vidékén, ahol napközben is mindössze -1, -9 fokot mérnek. Kontinensünk délnyugati felének nagy részén szokatlanul enyhe az idő, többnyire 12 és 20 fok közé melegszik fel kora délutánra a levegő, sőt a mediterrán térségben 21, 24 fok is előfordul. Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte egyre szárazabb, majd váltakozó nedvességtartalmú, továbbra is enyhe léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Éjszaka változóan felhős lesz az ég, helyenként köd képződik. Kedden kezdetben a köd feloszlása után a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délutántól északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és akkor elszórtan – főként az ország északi felében – kisebb eső is lehet. Kedden elsősorban a Tiszántúlon megélénkül a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 13 és 19 fok között alakul, de a tartósabban ködös tájakon hidegebb lesz.

– MTI –
hirdetés