Helyi közélet

2014.03.26. 09:15

Bekerítik vagy elbontják?

Debrecen - A Parkerdő körbezárása folytatódik, akárcsak az erről indult egyeztetések a civilekkel.

Debrecen - A Parkerdő körbezárása folytatódik, akárcsak az erről indult egyeztetések a civilekkel.

Segítené-e a békés megoldást egy nyilvános fórum arról, hogy a város vezetői szerint a fejlesztésbe vont Parkerdő területét körbe kell keríteni és éjszakára el kell zárni a rongálók elől?! Nem tudjuk, ilyen fórum nem volt. De még lehet. A drótkerítés építése javában tart, s ez megosztja az érdeklődőket.

Március 8-i számunkban bővebb összefoglalót közöltünk a Napló levelezési fórumán, az Agorán megjelent álláspontokról. A cikket Varga László városfejlesztési főosztályvezető mondataival zártuk, mely szerint egyeztetés készül civil szervezetekkel, s figyelembe veszik majd az ott elhangzottakat is.

Erre az egyeztetésre készülve írta a Nagyerdőért Összefogás Egyesületet képviselve Párkányiné Molnár Ibolya, hogy már februárban a munkálatok leállítását és az addig telepített kerítés felszámolását kérték. Közölte továbbá, hogy kezdeményezik a lakosság széles körű bevonásával történő fórum megtartását is.

Kiss József azt kérte tőlük, hogy szigorúan ragaszkodjanak a kerítés lebontásához. Szerinte a debreceniek ezt biztosan támogatják. Molnár Jenő azonban nem biztos benne, hogy a többség támogatná. Nem is a kerítésről, hanem annak a megvalósítási módjáról kellene dűlőre jutni – vetette fel, kifogásolva, hogy bár a kerítés már épül, a városházán még nem tudják, milyen növénnyel takarnák majd el.

HBN

A cikk folytatása a Napló szerdai számában, vagy a naplo.hu-n olvasható


Debrecen - A tiltakozások ellenére hamarosan folytatják a drótkerítés építését.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában