Helyi közélet

2012.12.23. 15:17

Karácsonyi kisokos: nyitva tartás és közlekedés Debrecenben

Hajdú-Bihar - Hétfőn a boltok rövidített nyitva tartással várják a vásárlókat, 14 óráig. Ha azután is sikerül elcsípnünk egy árudát, az csak azért lehetséges, mert a késedelmes vásárlók esetleg még sorban állnak fél 3 környékén. Délutántól csak a non-stop kisboltok, virágboltok, benzinkutak lesznek nyitva.

Hajdú-Bihar - Hétfőn a boltok rövidített nyitva tartással várják a vásárlókat, 14 óráig. Ha azután is sikerül elcsípnünk egy árudát, az csak azért lehetséges, mert a késedelmes vásárlók esetleg még sorban állnak fél 3 környékén. Délutántól csak a non-stop kisboltok, virágboltok, benzinkutak lesznek nyitva.Kedden és szerdán a boltok - a fentebb említettek kivételével- zárva tartanak. Csütörtökön az üzletek a szokásos hétköznapi rend szerint nyitnak, a hipermarketek általában reggel 6-tól, a plázák, bevásárlóközpontok üzletei általában 10 órától. A nyitva tartás változásáról máskülönben az üzlet bejáratán kifüggesztett felirattal tájékoztatni kell a vásárlókat.

Ünnepi MÁV-menetrend

A karácsonyi és a szilveszteri utazási szokásokhoz igazodva változik a vonatok közlekedési rendje, több mentesítő járatot indít és fokozott biztonsági intézkedéséket rendelt el a MÁV-START Zrt. A vasúttársaság közleménye szerint a személyszállító vonatok december 23-án, vasárnaptól december 25-én, keddig ünnepnapi, december 26-án, szerdán vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 27-én, csütörtökön már a megszokott, munkanapi menetrend lesz érvényben. A szilveszteri és az újévi ünnepi forgalomban a vonatok december 30-án, vasárnap és december 31-én, hétfőn ünnepnapi, 2013. január 1-jén, kedden vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Január 2-án, szerdán pedig már a megszokott munkanapi menetrend lesz érvényben.

A módosított közlekedési rendről a MÁV honlapján (www.mav-start.hu) található menetrendi keresőben is tájékozódni lehet.

 

HBN , MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában