Helyi közélet

2016.02.02. 14:44

"Szenvedélyem az autóversenyzés, ahhoz pedig benzin kell, és kész"

Debrecen - Helyieket kérdeztünk arról, hogy többet használják-e az autójukat, mióta olcsóbb az üzemanyag.

Debrecen - Helyieket kérdeztünk arról, hogy többet használják-e az autójukat, mióta olcsóbb az üzemanyag.

– Nem igazán befolyásol az üzemanyag ára, mert az autó a munkámhoz szükséges. Esetleg a kutak közötti árkülönbségre szoktam figyelni – mondta Szentesi Veronika.



– Többet nem használom, mert így is, úgy is ugyanannyit megyek, de most jobban esik autózni! A benzinárakat egyébként csak nagyságrendileg figyelem – hallhattuk Barabás Pétertől.



Nem sokkal lett olcsóbb Jánosi Nikolett szerint, annyira biztos nem, hogy ez az autóhasználati szokásaikat befolyásolja. Bár ők is megnézik, hogy melyik benzinkút adja olcsóbban az üzemanyagot.



Semmivel nem használja többet Makrai Andrea családja sem a járművet. Mint mondta, most is csak akkor ülnek autóba, amikor szükséges.



– Vállalkozóként dolgozom, ezért ha menni kell, hát menni kell. Nem igazán lényeges, mennyiért adják a benzint, céltalanul meg nem szoktam furikázni – osztotta meg velünk Rácz Csaba.



– Én nem figyelem az üzemanyagárakat. Ahogy a családom minden tagjának, nekem is szenvedélyem az autóversenyzés, ahhoz pedig benzin kell, és kész – mondta Szarka János.



HBN|Fotók: Molnár Péter


Hogy van az, hogy miközben az üzemanyagok ára gyakorlatilag másfél éve folyamatos lejtmenetben van (a benzin literenkénti ára 440-ről 308 forintra, a dízelé pedig 298 forintra csökkent), az árzuhanás sem a szolgáltatások, sem a késztermékek árában nem köszön vissza?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában