Időjárás – Felfüggesztették a sebességellenőrzési akciót

Járművek sebességét mérik rendőrök Püspökladányban 2017. április 19-én reggel. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) kezdeményezésére meghirdetett sebességellenőrzést az időjárási körülményekre tekintettel a rendőrség felfüggesztette. Az ország középső és keleti felében a jelentős mennyiségű eső miatt van érvényben hat megyében másodfokú figyelmeztetés. A Dunántúlon már több járásra másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél veszélye miatt.
Járművek sebességét mérik rendőrök Püspökladányban 2017. április 19-én reggel. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) kezdeményezésére meghirdetett sebességellenőrzést az időjárási körülményekre tekintettel a rendőrség felfüggesztette. Az ország középső és keleti felében a jelentős mennyiségű eső miatt van érvényben hat megyében másodfokú figyelmeztetés. A Dunántúlon már több járásra másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél veszélye miatt. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Budapest – Az időjárási körülményekre tekintettel a rendőrség felfüggesztette a szerda reggel kezdődött 24 órás sebességellenőrzési akciót – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerda délelőtt az MTI-t.

Eredetileg szerda reggel 6 órától csütörtök reggel 6 óráig tartott volna az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) kezdeményezésére meghirdetett összeurópai ellenőrzés a magyar közutakon.

A 6 órakor kezdődött sebességellenőrzést – a Speedmarathont – viszont az időjárás miatt a rendőrség felfüggesztette. Arra kérik a közlekedőket, hogy az út- és időjárási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, különösen azok vezessenek óvatosan, akik már nyári gumival közlekednek.

Az akciót egy későbbi időpontban tartják meg, amelyről előzetesen tájékoztatják az állampolgárokat – olvasható a közleményben.

– MTI –