Idén nem lesz Nyitott Városháza program Debrecenben

Idén nem lesz Nyitott Városháza program Debrecenben
© Fotó: Matey István
Debrecen – Szakítva a hagyományokkal, a mostani adventi időszakban elmarad a Nyitott Városháza című ünnepi kézművesprogram. Rendeznek viszont két másikat is helyette – erősítette meg a Napló értesüléseit a Főnix Rendezvényszervező Kft. sajtóreferense.

Kerekes Sándortól megtudtuk: a program annyira népszerű volt, hogy már csak nagyon zsúfoltan lehetett megtartani a Régi Városháza első emeletén. Emiatt a szervezők úgy ítélték meg, hogy az ilyen körülmény nem méltó hozzá. Úgy döntöttek, a Piac utcai Adventi Korzó mellett december 2. és 23. között ezúttal két másik ünnepi helyszínnel és rendezvénnyel kedveskednek a debrecenieknek és az idelátogatóknak.

A városháza udvarán faházakból árusíthatók majd a portékák, és az adventi várakozás időszakát – a legutóbbi virágkarneválon debütált és máris népszerű lett – fényfestés és díszkivilágítás teszi még varázslatosabbá. Ott önköltségi árat kell fizetniük a kereskedőknek. Ezzel szemben lesz egy ünnepi programsorozat a Kölcsey Központban is, mégpedig a december 16-i hétvégén, a Valcer Táncegyüttes műsoraival színesített családi alkalmakon. Az alkotók ekkor a körfolyosón, tehát fedett-fűtött helyen kínálhatják a műveiket, és erre díjmentesen nyílik lehetőségük (ahogyan a városházán is történt).

Kerekes Sándor elmondta továbbá: a szokásos adventi korzó már november 25-én kezdetét veszi, és egészen december 23-ig látogatható. A város karácsonyfája a tervek szerint november 24-én érkezik meg, míg az első adventi gyertya meggyújtása december 3-án várja az ünneplőket.

HBN–VA