Idén már két nagyszínpadon dübörög a zene

Felszabadult szórakozás már a nulladik napon
Felszabadult szórakozás már a nulladik napon - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Erős csütörtök Kowals­kyékkal, a Quimbyvel, Palya Beával, Lovasi Andrással.

Sokszínű és bőséges kínálat: a kemény rocker Kalapács és a mulatós Kisgrófo mellett világszerte ismert zenekarokkal várja a látogatókat az ország egyik legnagyobb fesztiválja, amely tavaly több mint 84 ezer látogatóval büszkélkedhetett, és nem lenne meglepő, ha ebben az esztendőben újabb rekordot döntene meg a négynapos rendezvény.

Mindenki ott van

Nem véletlenül van, hogy amint – az éppen lecsengő négynapos buli után nem sokkal – megszületik a Campus Fesztivál következő évi facebookos eseménye, pár óra alatt máris több ezren jelzik, ott lesznek az egy esztendő múlva esedékes banzájon. Mára a Campus az ország legjelentősebb fesztiváljai közé küzdötte föl magát, pontosabban odaröpítette a lelkes szórakozók hada, akik évről évre megtöltik a színpadok előtti tereket és a benépesítik a koncert- és italmérő sátrakat a nagyerdei fák alatt.

A debreceni rendezvény nem csupán azért nevezhető városias fesztiválnak, mert nem lép ki a „várfalon” túlra – ezúttal is a Nagyerdei Stadion melletti füves terepen tartják –, hanem azért is, mert többségében nem kempingező fesztlakók, hanem a helyiek adják a közönséget, a korosztályok legszélesebb spektrumából. Nem véletlenül adta egy alkalommal a Napló a beszámolója címének azt, hogy: „Ahol mindenki ott van”! A Campuson ugyanis tényleg mindenkivel össze lehet futni, élsportolótól kezdve a városvezetőn át az elismert színészig, tényleg mindenkivel.

A Fénytoronyban

Érdekesség, hogy 2016-ban immáron két nagyszínpadon dübörög a muzsika, az egyiket „Liget” névre keresztelték, a másikat pedig „Erdőre”. Az említett szcénákon már a csütörtök is roppant erősnek ígérkezik, ekkor láthatjuk ugyanis egymás után a Pál Utcai Fiúkat, a Kiscsillagot, a Kowalsky meg a Vegát és a Quimbyt, de ugyanekkor lép föl az Anna and the Barbies vagy az Ocho Macho. Csütörtökön a Captain Morgan Arénában – ahol a keményebb stílus kedvelői érezhetik otthon magukat – az ír punkrock kocsmazene egyik oszlopa, a Paddy and the Rats is ekkor táncoltatja meg híveit. A Fénytoronyban Palya Bea és a Budapest Bár is fellép, de a PG Csoport különleges színházi előadását is itt láthatják.


be43

Fotó: Kovács Péter


Jess Glynne, Clean Bandit

A hétvégi programdömping aztán végképp megtölti a fesztiválsátrakat, ezt több év tapasztalata íratja velünk. Pénteken már a mulatós zene is berobban a fesztre, Kisgrófo fellépése csemegének ígérkezik a műfaj rabjai számára. Persze a prímet ezúttal is a nagyszínpadok viszik: Majka & Curtis, valamint a brit Jess Glynne és a Clean Bandit muzsikája tüzeli fel a népet, ám a Kalapács Band és az Omen az ellenkező előjelű zenék híveit fogja becsábítani Captain Morgan-hez.

Ha Campus és szombat, akkor irgalmatlanul erős Tankcsapda-show. Magyarország legnépszerűbb rockzenekara a „Liget” nagyszínpadon ver oda a hallójáratoknak, azonban a másik fődeszkán sem kisebb név lép föl este héttől: a brit Therapy? zenekar. A világhírű banda egyébként pontosan húsz évvel a Sziget Fesztiválon megtartott bulija után látogat el Debrecenbe.

A startpisztoly eldördült, hajrá!

– Tamás Nándor –


Campus Fesztivál: a lényeg egy helyen!

Debrecen – Testközelből követjük nyomon az idei év legnagyobb debreceni buliját, a Campus Fesztivált. Beharangozók, hangulatjelentések, fotók és videók minden mennyiségben!


Otthonos a Campus Fesztivál, és tényleg mindenki itt van

Debrecen – Beindult a buli a Nagyerdőn: szerte az országból szívesen jönnek az igen népszerű debreceni rendezvényre. A legnagyobb Campus-rajongók már jelen vannak, de még nem teljes az osztálylétszám.