Idén ismét összemérhetik a tudásukat az ország középiskolás csapatai

Debrecen – A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szervezésében idén is megtartják az ország középiskolás csapatai számára meghirdetett, már hagyományos bajnokságot, mely Fair Play Cup névre hallgat – nevezni még október 15-ig lehet.


A szakmai célok nem változtak, továbbra is a labdarúgás fejlesztése, a szabadidős futball népszerűsítése, játéklehetőség biztosítása a középfokú nevelési-közoktatási intézmények csapatai számára, a Fair Play szellemiség és magatartásforma népszerűsítése, valamint egy színvonalas grassroots futball program működtetése a cél, a 14-19 éves, középiskolás korosztály részvételével.

A Fair Play Cup-on azok a középfokú nevelési-közoktatási intézmények (középiskolák) csapatai vehetnek részt, melyek a saját intézményükben tanuló diákokból maximum 12 lányt, illetve fiút (minimum 6 főt csapatonként) regisztrálnak a fairplaycup.mlsz.hu oldalon 2015. október 15-ig.

A csapatok összetétele kizárólag fiú vagy kizárólag lány lehet, létszáma maximum 12 fő. A tanév végéig tartó bajnokságra az 1996. június 30. – 2001. december 31. között született középiskolás fiatalok jelentkezhetnek.

A viadal során a megyei, körzeti és regionális tornákat az MLSZ megyei igazgatóságának felügyeletével bonyolítják le, az MLSZ megyei koordinátorai és a körzeti szervezők közreműködésével.

A csapatok idén is értékes díjakért versengenek egymással, a két győztes csapat (lány/fiú) vándorserleget, valamint egy különleges ajándékot kap a torna végén. További információk a fairplaycup.mlsz.hu címen. HBN

A Fair Play Cup programja:

  • Őszi tornák (körzeti): 2015. október – november (szabadtéri/terem)
  • Tavaszi tornák (körzeti): 2016. március – április (szabadtéri)
  • Megyei döntők: 2016. április 30-ig (szabadtéri)
  • Regionális döntők: 2016. május 20-ig (szabadtéri)
  • Országos döntő: 2016. május 30. – június 4. (külön kiírás szerint, szabadtéri)