Idén ismét BUKK a Múzeumok Éjszakáján

A tavalyi siker után idén is szervez programokat a Múzeumok Éjszakáján a Budapesti Kulturális Klaszter (BUKK).

A Kisföldalatti állomásain várják az érdeklődőket. A programsorozat ízelítőt ad az iparművészet, a képzőművészet, a színházművészet, az irodalom, a zeneművészet illusztris és kevésbé ismert képviselőinek műsoraiból.

A budapesti kulturális élet főszereplőiből összeállt Budapesti Kulturális Klaszter ismét változatos programsorozattal szerepel a Múzeumok Éjszakáján. Az eddigi legszélesebb összefogás eredményeként szombaton 18 óra és 23 óra között folyamatosan lesznek programok a megállókban az adott klasztertag tevékenységét, kulturális profilját és aktuális produkcióját az érdeklődők elé tárva.

Találkozhatunk a Fapados Könyvvel

A múlt évben nagy közönséget vonzó Hólyagcirkusz Társulat, az AKKU széles spektrumot átölelő programválogatása, a komolyzene mellett idén világzenét is felvonultató Klassz Zenei Iroda, és az alapító tagok, mint a Ludwig Múzeum, a Merlin Színház, az Eventuell Galéria, a LOFFICE, a Mai Manó Ház, a Raygun és a Ráday Könyvesház műsoraira is érdemes kiszállni.

A tavaly is sikeresen szereplő Oltalom Karitatív Egyesület és a Csillagszálló, valamint a Képzőművészeti Egyetem mellett a BUKK szempontjából új társulatok is bemutatkoznak. Az idei év fő kulturális eseménye, a Pécs Európa Kulturális Fővárosa lesz jelen a GoBe Társulat táncbemutatójával, a BUKK-hoz csatlakozni kívánó Action Company, amely csoportból a Lost Sync zenél és Világ Viktória is előad, de itt találkozhatunk először a Fapados Könyvvel.

A már több sikeres bemutatót maga mögött tudó Spidronműhely Színház magyar festményeket elevenít meg, meg lehet nézni milyen a Szép zöld gyep egy belvárosi bérház udvarán és gyönyörködni lehet a Stylewalker’s Promotion ruhakölteményeiben is.

További információk a www.kultklaszter.hu internetes oldalon olvashatók.

– Független Hírügynökség –